Langs de A73 bij de wijk Lindenholt in Nijmegen ligt de zogeheten Duitse bocht. De landbouwgrond hier is zeer geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Stichting Wiek-II (initiatiefnemer ook van deze website) wil hier een zonnepark bouwen met 15.000 panelen. Nog voor de zomer rondt Wiek-II de eerste studies af en worden afspraken met de grondeigenaren bekrachtigd.

Groot voordeel is dat het onderstation Teersdijk vlakbij ligt, zodat het park eenvoudig kan worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Een netinpassing in de buurt betekent minder bekabeling en daarmee minder kosten.

De beschikbare grond is minimaal 4,5 hectare. Wiek-II onderzoekt de mogelijkheden voor uitbreiding tot 17 hectare in de toekomst. Daarmee zou dit zonnepark een van de grootste van Nederland zijn. Ook drovincie Gelderland ziet deze plek als een goede locatie voor een grootschalig zonneproject. De gemeente Nijmegen ziet vooralsnog weinig belemmeringen.

Wiek-II wil het zonnepark aantrekkelijk inrichten. Zo’n park zichtbaar vanaf de snelweg langs Nijmegen is goed voor het imago van duurzame energie. Het zonnepark dient tegelijk als visitekaartje voor de stad Nijmegen.

Bedoeling is om van zonnepark de Duitse bocht een burgerproject te maken via het platform Burgers geven Energie. Interesse om mee te doen? Neem contact op met Wiek-II.

Contact: Stichting Wiek-II, info@wiek-II.nl