Zonnepark de Grift

Wiek-II werkt samen met Energiecooperatie WPN aan Zonnepark de Grift, een zonnepark met ruim 11.000 panelen onder de molens van windpark Nijmegen-Betuwe. Met windmolens en een zonnecentrale samen op één plek ontstaat bij De Grift een heel nieuw energielandschap.

Efficiënter energie opwekken met Zonnepark de Grift

De stroom uit de windmolens en de zonnecentrale gaat straks via één kabel naar het elektriciteitsnet. Deze cablepooling zorgt voor maximaal gebruik van energiebronnen. Zon en wind vullen elkaar aan: als het waait zorgen de windturbines voor elektriciteit, bij zonnig weer komt de energie van het zonnepark. De stroom uit zonnepark de Grift is bestemd voor de zeventien gemeenten in de regio Arnhem – Nijmegen.

Investeren in lokale economie

Met de bouw van het zonnepark wordt meteen geïnvesteerd in de lokale economie. In tegenstelling tot andere projecten die meestal worden gerealiseerd met grote buitenlandse aanbestedingen wordt het zonnepark gebouwd door lokale aannemers. De bouw van zonnepark de Grift is begin 2021 gestart en wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 afgerond.

Meedoen met Zonnepark de Grift

Zonnepark de Grift is na Windpark Nijmegen-Betuwe het tweede grote project van Energiecoöperatie WPN. Net als het windpark wordt het zonnepark eigendom van burgers in de regio. In juni 2021 gaf de coöperatie Zonaandelen uit voor belangstellenden uit Nijmegen en omgeving. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Energiecoöperatie WPN koos het afgelopen jaar voor een nieuwe koers. De coöperatie, oorspronkelijk opgericht om Windpark Nijmegen-Betuwe mogelijk te maken, gaat verbreden om meer lokale, duurzame energieprojecten mogelijk te maken.

Meer informatie: www.zonneparkdegrift.nl
Contact: info@energiecooperatiewpn.nl