Windpark Nijmegen-Betuwe

In een recordtijd van nog geen vier jaar heeft Energiecoöperatie WPN haar eigen Windpark Nijmegen-Betuwe gerealiseerd. De vier molens draaien sinds eind 2016.

Het Windpark in de Gemeente Nijmegen is vrijwel volledig in handen van de leden/aandeelhouders van de coöperatie. Leden waren betrokken bij belangrijke besluiten in de voorbereiding: van de keuze voor de windmolens tot aan de vorm van het financieel model. Nu de wieken van de molens draaien, ontvangen de windaandeelhouders rendement voor hun investering.

De stroom van de windmolens is grotendeels bestemd voor de zeventien gemeenten in de regio Arnhem – Nijmegen die samen duurzame energie inkopen. De rest wordt via Greenchoice (voorheen Huismerk Energie) geleverd aan particulieren in de regio. Op deze manier blijft alle elektriciteit van de windmolens in de regio.

Volgend project: een zonnepark en energielandschap bij de Grift

Nu de windmolens draaien en er duurzame energie geleverd wordt aan de regio, zijn de burgers van Energiecoöperatie WPN bezig met het volgende project: het bouwen van een zonnepark. Dit zonnepark krijgt ruim 11.000 zonnepanelen en gaat de opwekking van energie combineren met de windmolens. Zo kan efficiënt gebruik worden gemaakt van de locatie. Hierbij wordt gekeken naar nieuwe innovatieve technieken zoals cablepooling en geothermische energie. Uiteindelijk kan het een energielandschap gaan worden met een combinatie van hernieuwbare energie en respect voor de omgeving en biodiversiteit. Lees meer over het zonnepark en de voordelen daarvan op de projectpagina van Zonnepark de Grift.

Meer informatie over het windpark: windparknijmegenbetuwe.nl
Contact: info@windparknijmegenbetuwe.nl