Pauze voor Burgers Geven Energie

Graag willen we je laten weten dat Burgers Geven Energie op de pauzeknop heeft gedrukt. De afgelopen jaren hebben we ons ingespannen om lokale energieprojecten te maken met zeggenschap voor inwoners. Ook hebben we burgerinitiatieven in onze regio op allerlei manieren ondersteund bij hun plannen. Burgers Geven Energie stopt daar het komende jaar mee.

Ondanks dat we veel enthousiaste mensen hebben ontmoet en leren kennen hebben we gemerkt dat het erg lastig is om veel mensen te betrekken bij projecten en initiatieven. De energietransitie houdt veel mensen bezig, maar de praktijk is weerbarstig. Wij trekken ons voorlopig terug en gaan nadenken over onze positie en onze rol.

Ons gedachtegoed is niet weg. Wij geloven nog stevig in kracht van de beweging van onderop. We zijn heel trots op de projecten die we samen met inwoners hebben gerealiseerd of die nu in de steigers staan. Ook zijn we blij dat we hebben kunnen bijdragen aan het feit dat 16 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen nu voor 100% gebruik maken van duurzame, lokaal opgewekte energie.

Omdat we pauzeren is de agenda van Burgers Geven Energie de komende tijd leeg is en zal er geen nieuwsbrief verschijnen. Je kunt nog wel onze uitleg Energiecoöperatie oprichten in 5 stappen downloaden of ons gratis handboek collectieve energie uit 2021 aanvragen. Onze website blijft in de lucht. We zien ook nog steeds de e-mail, dus een bericht sturen kan nog steeds.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *