Voorlopige vergunning voor Zonnepark Het Reethse Veld

In deze donkere dagen voor kerst kwam er vrolijk nieuws voor coöperatie Reethse Veld. Gemeente Overbetuwe verleent een voorlopige omgevingsvergunning voor het zonnepark dat de coöperatie samen met Wiek-II in Reeth wil realiseren. De vergunning ligt tot eind januari ter inzage. Daarna beslist de gemeente of er een definitieve vergunning komt.

Binnen zes weken na 16 december 2020 kan er bij de gemeente tegen de voorlopige vergunning bezwaar worden ingediend. Het is nog even afwachten dus, maar omdat het om een initiatief gaat van de inwoners van Reeth zelf is de verwachting dat er niet al teveel obstakels zullen zijn. Het zonneveld van vijf hectare komt te liggen aan de Wolfhoeksestraat, op ongeveer een halve kilometer afstand van Windpark Nijmegen-Betuwe. Via de coöperatie komt het zonnepark straks in handen van inwoners.

Ruimte voor samenwerking

Zonnepark Het Reethse Veld is een mooi voorbeeld van hoe partijen die eerst tegenover elkaar stonden nu met elkaar werken aan verduurzaming. Het buurtschap Reeth voerde indertijd strijd tegen de komst van Windpark Nijmegen-Betuwe, dat ook door Wiek-II werd ontwikkeld. Nu het stof van het windpark is neergedaald is er ruimte om samen te werken. Zo is er onder meer afgesproken dat het Reethse zonnepark straks wordt aangesloten op de infrastructuur van het windpark.

Lees meer over de plannen voor Zonnepark Het Reethse Veld

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *