Gemeente Nijmegen geeft vergunning voor Zonnepark de Grift

Goed nieuws voor de burgers van WindpowerNijmegen. Gemeente Nijmegen heeft deze week een vergunning verleend voor Zonnepark de Grift. Dat betekent dat de burgers verder kunnen gaan met de ontwikkeling van het zonnepark.

Zonnepark de Grift wordt het tweede grote project van burgercoöperatie WindpowerNijmegen. Voorheen hebben meer dan 1000 inwoners al vier windmolens in Nijmegen-Noord gerealiseerd. De volgende stap is om 17.000 zonnepanelen onder de molens te plaatsen. Deze kunnen stroom gaan leveren aan ruim 1200 huishoudens. Bovendien kan zo ook duurzame energie geleverd worden op dagen dat het windstil is. Nu de bouwvergunning binnen is, kan ook een subsidie voor duurzame energieproductie (SDE+) worden aangevraagd.

Nieuwe leden

Net als bij de windmolens zal het zonnepark voor een groot deel in handen van burgers komen. De coöperatie heeft ruim duizend leden maar wil flink uitbreiden om meer inwoners uit Nijmegen te betrekken bij het project. Hiervoor wordt in mei een nieuwe campagne gestart. Inwoners van Nijmegen die zich aanmelden komen dan vanaf september als eerste in aanmerking voor een of meerdere aandelen in het zonnepark.

Informatiecafé op 18 april

Wil je meer informatie over de ontwikkeling van het zonnepark? Op 18 april organiseert de coöperatie een Informatiecafé over het zonnepark. Meer informatie hierover is te vinden op de website van WindparkNijmegen.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *