Ontwerpatelier Wind in Wijchen

Ondernemersgroep Wind in Wijchen (WiW) werkt sinds 2014 aan plannen voor een windpark bij industrieterrein Bijsterhuizen. In 2016 is door de Wijchense gemeenteraad een Gedragscode Windenergie vastgesteld. Hierin staan de voorwaarden waaraan de ontwikkeling van windenergie in gemeente Wijchen moet voldoen. WiW heeft de initiatieffase, zoals omschreven in de Gedragscode, inmiddels doorlopen. In januari nam het college van Wijchen een positief principebesluit over het initiatief.

Ontwerpatelier

In lijn met de Gedragscode organiseerde WiW zaterdag 4 mei een ontwerpatelier voor omwonenden, bedrijven en andere belanghebbenden van het geplande windpark. De ongeveer dertig aanwezigen kregen in het ontwerpatelier een update over de kansen voor windenergie bij Bijsterhuizen.

Bewonersplatform

Wind in Wijchen praat de komende tijd met een bewonersplatform verder over de plannen. Doel is te komen tot het meest geschikte ontwerp voor het windpark. In het ontwerp tellen naast de ruimtelijke aspecten van het geplande windpark ook de mogelijkheden voor participatie van inwoners mee. Verder komt financiƫle genoegdoening in geval van planschade aan bod.

Meepraten?

Voor het bewonersplatform zijn inmiddels zeven aanmeldingen. Over enkele weken komt het platform voor het eerst bij elkaar. Deelnemers ontvangen een uitnodiging voor deze bijeenkomst. Wil je meepraten in het platform? Stuur een bericht naar info@windinwijchen.nl

Lees hier het verslag van de bijeenkomst op 4 mei. De presentatie van de avond kun je hier bekijken.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *