Gemeenteraad Overbetuwe neemt verklaring van geen bedenkingen aan voor zonnepark Reeth

Vlakbij de molens van Windpark Nijmegen-Betuwe werkt coöperatie Reethse Veld aan een eigen zonnepark. Eind juni was er goed nieuws voor de coöperatie, want de gemeenteraad van Overbetuwe gaf unaniem een verklaring van geen bedenkingen af voor het project. Deze verklaring heeft het college nodig om een omgevingsvergunning te kunnen verlenen. De voorlopige vergunning komt nu zes weken ter inzage. Daarna beslist het college of er een definitieve vergunning wordt verleend.

Initiatief van inwoners

Het zonneveld van vijf hectare komt te liggen aan de Wolfhoeksestraat, op ongeveer een halve kilometer afstand van Windpark Nijmegen-Betuwe. Via de coöperatie komt het zonnepark straks in handen van inwoners. Iedereen die zich wil verweren tegen de komst van het zonnepark kan dat de komende zes weken doen door bezwaar te maken. Het is nog even afwachten dus, maar omdat het om een initiatief gaat van de inwoners van Reeth zelf is de verwachting dat er niet al teveel obstakels zullen zijn.

Ruimte voor samenwerking

Zonnepark Het Reethse Veld is een mooi voorbeeld van hoe partijen die eerst tegenover elkaar stonden nu met elkaar werken aan verduurzaming. Het buurtschap Reeth voerde indertijd strijd tegen de komst van Windpark Nijmegen-Betuwe, dat ook door Wiek-II werd ontwikkeld. Nu het stof van het windpark is neergedaald is er ruimte om samen te werken. Zo is er onder meer afgesproken dat het Reethse zonnepark straks wordt aangesloten op de infrastructuur van het windpark.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *