Voltooiing bouw Zonnepark de Grift

Vlak voor de kerst werd de bouw van Zonnepark de Grift voltooid. Een mooie mijlpaal voor iedereen die aan het zonnepark heeft meegewerkt.

De bouwplaats is opgeruimd, en de installatie is klaar om opgestart te worden. In bijzijn van opdrachtgever en directeur van het zonnepark Pim de Ridder van Wiek-II en Danny Merkx van Encon, hebben de projectleiders Jeroen van Heijningen, David van Duijnhoven en Marcel Budding van hoofdaannemer 100% Zonnig een rondje gelopen over het park om te kijken of alle onderdelen goed zijn opgeleverd.

Het is nu tijd voor een volgende fase: testen. Een spannende fase omdat dan duidelijk wordt of de unieke cablepooling tussen wind en zon goed zijn werk doet. Ondertussen zal Gidding Buiten-Zorg nog de struweelhagen aanleggen en het kruidenrijke grasmengsel inzaaien. In het voorjaar is het zonnepark dan helemaal afgerond. Vervolgens volgt de officiële oplevering en energielevering aan het net. Daarna is het eindelijk tijd voor een zonnig feestje!

In handen van burgers

Het zonnepark ligt aan de voeten van de vier molens van windpark Nijmegen-Betuwe. Zonnepark de Grift heeft in totaal 11.000 zonnepanelen. Genoeg om 1.475 huishoudens per jaar van duurzame energie te voorzien. Het zonnepark, net als het windpark, is in eigendom van burgers. Inwoners van Nijmegen en omgeving profiteren mee doordat zij hebben geïnvesteerd in de Nijmeegse Zonaandelen van Energiecoöperatie WPN

Fotografie: Marcel Budding

Header foto: Christine Wevers