Zevenaar I Startbijeenkomst Energiepark Oud-Dijk Zuid

Tussen de A18 en de A12 bij knooppunt Oud-Dijk Zuid zijn volop kansen om lokaal duurzame energie op te wekken. Twee boeren uit het gebied, Joris Gieling en Theo Holleman, werken aan een plan om hun landbouwgrond een nieuwe, duurzame bestemming te geven. Met het Energiepark Oud-Dijk Zuid willen ze energie opwekken uit wind en zon. Genoeg om alle huishoudens in de omliggende wijken en dorpen van groene stroom te voorzien.

De grondeigenaren willen dit niet alleen doen, maar met mensen uit de buurt. Op 3 april a.s. is er daarom een eerste bijeenkomst over het Energiepark Oud-Dijk Zuid. Kom je uit Zevenaar of omgeving, dan ben je van harte welkom om mee te denken. Samen met andere mensen uit de buurt verken je de mogelijkheden om lokaal onze eigen duurzame energie op te wekken. Inwoners uit Babberich, Didam-Zuid en Groot-Holthuizen worden nadrukkelijk uitgenodigd om hun idee├źn te delen.

Programma

Tijdens de startbijeenkomst lichten de grondeigenaren Joris en Theo hun plan toe. Daarna is er volop de tijd om met elkaar van gedachten te wisselen. Onderwerpen die de revue passeren zijn:
a. De totstandkoming van het idee.
b. De binding met de omgeving.
c. Het verschil met andere initiatieven.
d. Een ruwe schets van wind en zonne-energie met waterstof als drager.
Aan het einde van de avond wordt de balans opgemaakt en bepalen de deelnemers met elkaar de vervolgstappen, op weg naar een eigen energievoorziening voor mensen in en om Oud-Dijk Zuid.

Burgers Geven Energie

Gespreksleider is Pim de Ridder van Burgers Geven Energie. De grondeigenaren van Energiepark Oud-Dijk Zuid hebben Burgers Geven Energie en stichting Wiek-II betrokken, vanwege haar kennis en ervaring met lokale duurzame energieprojecten van en voor burgers.

Aanmelden

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Energiepark Oud-Dijk Zuid, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of stuur en mail naar info@burgersgevenenergie.nl ovv Energiepark Oud-Dijk Zuid.