Millingen: Denk mee over energie van Millingse zon

Een plek om eigen energie op te wekken en waar dorpsbewoners graag komen. Dat moet het dorpszonnepark in Millingen worden als het aan de initiatiefnemers ligt. Op woensdag 11 november 2020 is er een webinar, waarin de initiatiefnemers het idee toelichten. Inwoners van Millingen zijn van harte welkom en kunnen via de chat vragen stellen en eerste idee├źn inbrengen.

Het webinar komt in plaats van de bijeenkomst in oktober die vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet door kon gaan.

Ruimte om te spelen, sporten en ontspannen

Gemeente Berg en Dal heeft het idee voor het dorpszonnepark aan de Crumpsestraat uitgekozen als proef om energie uit zon te winnen. Naast dat duurzame energie wordt opgewekt voor het dorp, moet het park een bredere functie krijgen. Het plan is een open park, goed ingepast in het landschap, met ruimte om te spelen, te ontspannen of te sporten. Na ontwikkeling moet het park mede-eigendom worden van de dorpsbewoners.

Kleinschalig zonnepark van en voor Millingen

Hoe dat allemaal vorm krijgt is helemaal aan de Millingenaren zelf. Op de online bijeenkomst op 11 november wordt het idee toegelicht. Iedereen uit het dorp is welkom om te komen kijken, te luisteren en mee te praten. De bijeenkomst is een eerste stap op weg naar een eigen energievoorziening van, voor en door de inwoners van Millingen.

Het initiatief voor het dorpszonnepark komt van grondeigenaren uit Millingen in samenwerking met Wiek-II, dat duurzame energieprojecten ontwikkelt van en voor burgers in de regio Arnhem-Nijmegen.

Aanmelden

Voor het webinar maken we gebruik van Zoom. Iedereen die zich heeft aangemeld voor de bijeenkomst in oktober ontvangt een uitnodiging met link per mail. Daarin wordt ook uitgelegd hoe het werkt. Je hoeft je dus niet opnieuw aan te melden.

Ben je nieuw hier en wil je de webinar volgen? Meld je dan aan via het onderstaand formulier. Je ontvangt een mail met de link.

De organisatie is in handen van Burgers Geven Energie. Voor vragen mail naar info@burgersgevenenergie.nl.