Update, 13 okt 2020 – In verband met de aangescherpte coronamaatregelen wordt de startbijeenkomst over het dorpszonnepark Millingen verplaatst naar woensdag 11 november 2020. Mensen die zich hebben aangemeld hebben een persoonlijke mail ontvangen. Meer informatie volgt zo snel mogelijk.


Een plek om eigen energie op te wekken en waar dorpsbewoners graag komen. Dat moet het dorpszonnepark in Millingen worden als het aan de initiatiefnemers ligt. Op woensdag 14 oktober kunnen inwoners van Millingen een kijkje nemen op de locatie. De eerste kans om mee te denken over de uitwerking van het idee.

Ruimte om te spelen, sporten en ontspannen

Gemeente Berg en Dal heeft het idee voor het dorpszonnepark aan de Crumpsestraat uitgekozen als proef om energie uit zon te winnen. Naast dat duurzame energie wordt opgewekt voor het dorp, moet het park een bredere functie krijgen. Het plan is een open park, goed ingepast in het landschap, met ruimte om te spelen, te ontspannen of te sporten. Na ontwikkeling moet het park mede-eigendom worden van de dorpsbewoners.

Zonnepark van en voor Millingen

Hoe dat allemaal vorm krijgt is helemaal aan de Millingenaren zelf. Op de bijeenkomst op 14 oktober wordt het idee toegelicht. Iedereen uit het dorp is welkom om te komen kijken, te luisteren en mee te praten. De bijeenkomst is een eerste stap op weg naar een eigen energievoorziening van, voor en door de inwoners van Millingen.

Het initiatief voor het dorpszonnepark komt van grondeigenaren uit Millingen in samenwerking met Wiek-II, dat duurzame energieprojecten ontwikkelt van en voor burgers in de regio Arnhem-Nijmegen.

Aanmelden noodzakelijk

Vanwege de coronamaatregelen is aanmelden noodzakelijk. Tussen 19 en 22 uur worden meerdere informatierondes gehouden. Aan elke ronde kunnen maximaal 25 personen meedoen. Bij overinschrijving zal op een later moment een extra bijeenkomst worden gepland. Inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst. Je ontvangt bericht over je inschrijving.

De bijeenkomst is buiten in de wei, warme kleding is dus aanbevolen.

De organisatie is in handen van Burgers Geven Energie. Voor vragen mail naar info@burgersgevenenergie.nl.

Locatie: weiland aan de Crumpsestraat Millingen –  Volg de zon!

Aanmelding startbijeenkomst Millingse zon

  • Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met je persoonlijke gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.