Informatieavond oprichting lokale energiecoöperatie Mook-Middelaar

Wil jij samen met andere inwoners uit de gemeente Mook-Middelaar de handen ineen slaan en samen de mogelijkheden voor het oprichten van een lokale energiecoöperatie onderzoeken? Kom dan maandag 17 december naar de informatieavond van de gemeente.

Energieneutraal in 2030

De gemeente Mook en Middelaar heeft de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Dit kan alleen als inwoners, bedrijven, instellingen en andere overheden hier samen aan werken.

Verduurzamen

Lokale energiecoöperaties vervullen een belangrijke rol bij het verduurzamen van onze energieopwekking. Zo kan een energiecoöperatie een rol spelen bij bijvoorbeeld het ontwikkelen van een Postcoderoos-project of door energie-advies te geven aan inwoners over duurzame energiemaatregelen.

Energiecoöperaties

Het aantal energiecoöperaties in Nederland is in 2018 toegenomen tot 484: een groei van twintig procent ten opzichte van 2017. Ook de door lokale energiecoöperaties opgewekte duurzame energie is in 2018 sterk gegroeid.

In gemeente Mook en Middelaar is op dit moment nog geen lokale energiecoöperatie actief. De gemeente hoopt dat na deze informatieavond inwoners enthousiast zijn geraakt en het initiatief willen nemen.

Zelf een initiatief starten? Bekijk ons stappenplan voor het oprichten van een energiecoöperatie.

Praktische info

Plaats: Gemeentewerf, Veldweg 3 in Mook
Tijd: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Aanmelden: gemeente@mookenmiddelaar.nl