Arnhem: Energy Café

Energy Café Arnhem van 18 juni gaat door via livestream. Deze keer met tps en informatie om je woning te verduurzamen. De livestream begint om 20.00 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Je kunt live meekijken via het YouTube kanaal van ArnhemAAN.

Wil je graag je woning verduurzamen en kun je hiervoor tips en extra informatie gebruiken? Of weet je niet hoe en waar je hiermee moet beginnen? En is het wel het juiste moment voor duurzaamheidsmaatregelen?

Tijdens het aankomende Energy Café bespreken we dit soort kwesties. Deze bijeenkomst is interessant voor iedereen die een woning energiezuiniger wil maken. Hiervoor hoef je geen woningeigenaar te zijn; ook als huurder kun je allerlei acties ondernemen om minder energie te gebruiken. Hoewel we momenteel niet met zijn allen samen kunnen komen, staat de energietransitie natuurlijk niet stil. Daarom streamen we het Energy Café live vanuit Halte2030 en kan iedereen de sessie vanuit huis meemaken!

Waar gaan we het over hebben?

Arnhem heeft grote ambities als het gaat om het terugdringen van de CO2-uitstoot in de stad en voor energiebewust wonen. Het doel is om in 2050 onafhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. Een flinke verandering, die ons allemaal raakt. Het betekent dat we samen anders om zullen moeten gaan met ons energieverbruik. We kunnen allemaal stappen hierin zetten met onze woning. Ook nu, of juist in deze tijden. Maar hoe gaat dat in zijn werk, en welke kansen biedt het?

Op 18 juni bespreekt Edwin Verdurmen dit met wethouder Klimaat & Energie Cathelijne Bouwkamp. We spreken David Willemsen van het Energie Loket Midden Gelderland over wat het ELMG kan bieden in de coronacrisis en waarvoor Arnhemmers bij dit platform terechtkunnen. Ook interviewen we drie Arnhemse inwoners over de duurzaamheidsmaatregelen die zij al hebben genomen in hun woning en waar ze ervan hebben geleerd. Ondertussen kun je tijdens de livestream al je vragen stellen via de chat!

Stadsdichter Jesse Laport sluit het Energy Café af met een gedicht over het onderwerp van deze avond.

Wanneer en hoe laat?
De livestream begint op 18 juni om 20.00 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Je kunt live meekijken via het YouTube kanaal van Arnhem AAN.

Kun je er niet bij zijn? De sessie is achteraf terug te kijken via losse fragmenten.