24-05-2018

Lokale initiatieven

Peperbus Energie

Om burgers actief te betrekken bij Energiepark Oud-Dijk Zuid wordt in het voorjaar van 2019 de coöperatie Peperbus Energie opgericht. Iedereen met interesse voor het project kan lid worden.

Energiecoöperatie Leur

Energiecoöperatie Leur timmert aan de weg. De in 2015 opgerichte coöperatie heeft inmiddels drie succesvolle zonneprojecten op haar naam en heeft ambities voor meer duurzame energieprojecten.

Mogelijke locatie voor windmolens langs A73 bij Heumen

Energiecoöperatie Heumen

Inwoners van Heumen richtten in 2018 energiecoöperatie Heumen op. De coöperatie wil zeggenschap voor Heumenaren in de duurzame energieprojecten die in de gemeente op stapel staan. Zo’n 25 mensen zijn inmiddels actief binnen de coöperatie.

Wind in Wijchen

Een aantal lokale ondernemers uit Wijchen heeft zich in 2014 verenigd in Wind in Wijchen BV. Hun ambitie is om samen met burgers en lokale bedrijven, lokaal groene stroom op te wekken en tegen een gunstig tarief aan te bieden aan iedereen in Wijchen.

Rijn en IJssel Energiecoöperatie

Rijn en IJssel Energiecoöperatie (REIJE) – opgericht in 2012 – stimuleert energiebesparing en productie van duurzame energie voor de gelijknamige regio. Het doel is om een streekproduct te maken van energie. Afkomstig uit wind, zon, water en biomassa.

Lingewaard Energie

In 2014 is Lingewaard Energie opgericht in de gelijknamige gemeente. Er zijn zo’n 100 leden, waarvan maar liefst een kwart actief is in de coöperatie.

Coöperatie WindpowerNijmegen

WindpowerNijmegen is een energiecoöperatie, opgericht in 2013, met meer dan 1000 leden. Dit grote aantal leden is tot stand gekomen dankzij een intensieve, regionale campagne, aangevoerd door een enthousiaste kerngroep van burgers.

Betuwe Energie

Betuwe Energie is een stichting die werkt vanuit de coöperatieve gedachte. Rond projecten voor duurzame energie gaat de stichting aparte coöperaties opzetten. Zodat ook burgers in de regio Overbetuwe eigenaar worden van toekomstige energie voorzieningen.

Jouw initiatief hier?

Ben je betrokken bij een energie-initiatief of coöperatie in de regio Arnhem-Nijmegen. Sluit je ook aan bij Burgers Geven Energie. Of je nu net begint of al ervaring hebt, maakt niet uit. Burgers Geven Energie is er om mensen die de energietransitie in onze regio een boost willen geven met elkaar te verbinden.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en volg wat er in je eigen omgeving op stapel staat.