24-05-2018

Lokale initiatieven

Op deze pagina vind je duurzame initiatieven van burgers uit Zuid-Gelderland. Deze burgers vormen vaak een collectief in de vorm van een coöperatie en kunnen meerdere lokale duurzame energieprojecten ontwikkelen. Denk hierbij aan zonneparken en zonnedaken maar ook aan windmolens. Daarnaast houden ze zich bezig met andere duurzame onderwerpen zoals isolatie en energiebesparing in huizen maar bijvoorbeeld ook deelauto’s. Er zijn onder andere initiatieven uit Arnhem, Nijmegen, Beuningen, Wijchen en Heumen.

Doe mee!

Je kunt zelf ook iets doen voor verduurzaming van jouw omgeving. Zo kun je lid worden van een coöperatie en investeren in een energieproject. Maar je kunt ook helpen als vrijwilliger bij een van de initiatieven. Verder kun je bij de initiatieven ook advies inwinnen op het vlak van verduurzaming.  Klik hieronder op een initiatief in jouw omgeving en neem contact op. Je kunt ook meedoen met meerdere duurzame initiatieven in jouw regio.

Sluit bericht

Bekijk bericht

Platform voor burgerinitiatieven die bijdragen aan een duurzame energietransitie

Burgers Geven Energie is de plek voor burgerinitiatieven die bijdragen aan een duurzame energietransitie. Verspreid over de regio zijn verschillende groepen burgers bezig met het realiseren van duurzame energieprojecten. Deze burgers zullen in 2023 alle stroom leveren voor 17 gemeenten in de regio Arnhem – Nijmegen. Op die manier kunnen de gemeenten hun eigen gebouwen en bijvoorbeeld straatverlichting voorzien van groene stroom opgewekt door burgers. Lees hier meer over op onze pagina over duurzame energietransitie in de regio Arnhem – Nijmegen

Jij kan ook zo’n burger zijn, wil je samen met andere duurzame energie opwekken? Bekijk onze uitleg Energiecoöperatie oprichten in 5 stappen.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en volg wat er in je eigen omgeving op stapel staat.

  • Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met je persoonlijke gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel dit bericht