24-05-2018

blogs

Klimaatgedrag begint met korte termijn-beloften

De laatste maanden worden we overspoeld met alarmerende berichten over het smelten van de poolkappen, temperatuurrecords en waarschuwingen van klimaatdeskundigen. En niets lijkt ons mensen echt wakker te schudden … Alsof we als konijnen in een felle lamp kijken. Donderpreken en inspelen op angsten zijn blijkbaar niet effectief. Logisch, we sluiten ons er voor af, omdat […]

De wereld vergaat. Het goede nieuws: ‘t is alleen de mens

Ruim twee weken geleden was ik bij de Climate Comedy Night, georganiseerd door het Hier Klimaatbureau. Heel vermakelijk, zo’n avond met grappen over klimaat… en allerlei andere onderwerpen. Afdwalingen langs Thierry Baudet en het saaie leven van een mossel die 400 jaar op dezelfde plek onder water leeft (en dus heel lang naar een levensecht aquarium mag kijken, saaaai!).

Wijchen aan het water? Ammenooitnie!

Vandaag toen ik thuiskwam was het chaos in mijn hoofd. Ik ervoer tegelijkertijd de emoties wanhoop, begrip, machteloosheid, dankbaarheid en nog veel meer. En ik wilde op oorlogspad. Maar met wie? Met de tegenstanders van windenergie? Met de Engie’s van deze wereld? Groene pitch van een groene bitch.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en volg wat er in je eigen omgeving op stapel staat.