24-05-2018

blogs

Frans van Herwijnen over voordelen van de energiestansitie

Energietransitie: Niet alleen voor het klimaat

Diverse partijen voeren een pittig klimaatdebat over het terugdringen van CO2 uitstoot. Lingewaard Energie wil dat debat graag wat breder trekken. Naast het beperken van de CO2-uitstoot zijn er namelijk meer redenen voor de energietransitie. Denk daarbij aan de zekerheid van de energielevering, schone lucht, autonomie en voordelen voor economie en werkgelegenheid. Lees de blog van Frans van Herwijnen over het waarom van de energietransitie.

klimaat veranderen

Gastblog: Klimaatvriendelijk gedrag begint met korte termijn

De laatste maanden worden we overspoeld met alarmerende berichten over het smelten van de poolkappen, temperatuurrecords en waarschuwingen van klimaatdeskundigen. En niets lijkt ons mensen echt wakker te schudden … Alsof we als konijnen in een felle lamp kijken. Donderpreken en inspelen op angsten zijn blijkbaar niet effectief. Logisch, we sluiten ons er voor af, omdat de gevolgen niet te bevatten zijn. Er is iets anders nodig om bedrijven en burgers in actie te krijgen. De vraag is wat wel werkt?

De wereld vergaat. Het goede nieuws: ‘t is alleen de mens

Ruim twee weken geleden was ik bij de Climate Comedy Night, georganiseerd door het Hier Klimaatbureau. Heel vermakelijk, zo’n avond met grappen over klimaat… en allerlei andere onderwerpen. Afdwalingen langs Thierry Baudet en het saaie leven van een mossel die 400 jaar op dezelfde plek onder water leeft (en dus heel lang naar een levensecht aquarium mag kijken, saaaai!).

Wijchen aan het water? Ammenooitnie!

Vandaag toen ik thuiskwam was het chaos in mijn hoofd. Ik ervoer tegelijkertijd de emoties wanhoop, begrip, machteloosheid, dankbaarheid en nog veel meer. En ik wilde op oorlogspad. Maar met wie? Met de tegenstanders van windenergie? Met de Engie’s van deze wereld? Groene pitch van een groene bitch.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en volg wat er in je eigen omgeving op stapel staat.