Slijk-Ewijk en Loenen: de bal ligt bij ons

Langs de A15 zijn plannen om energie op te wekken uit wind en zon. De provincie Gelderland, gemeente Overbetuwe en projectontwikkelaars willen langs het traject een energiecorridor realiseren, met windmolens  en zonneparken. Een aantal inwoners uit Slijk-Ewijk en Loenen ziet kansen om aan te sluiten en een lokale energievoorziening te bouwen, in handen van de mensen uit de buurt.

Op dinsdagavond 15 september 2020 denken we in Dorpshuis Beatrix verder over het idee en de stappen die nodig zijn om dit te realiseren. Iedereen uit het dorp is welkom. Aanmelden kan nu al bij Joost Lindner.

Energiekwartet

Speciaal voor de inwoners van Slijk-Ewijk en Loenen hebben we een energiekwartet gemaakt. Dit valt de komende weken bij alle huishoudens in de brievenbus. Het kwartet geeft een idee van de stappen die we moeten zetten om een eigen energievoorziening te bouwen in handen van de burgers. Op een persoonlijke troefkaart kun je als dorpsbewoner jouw ideale energiemix invullen. Inleveren kan op het aangegeven adres of via het onderstaande formulier. Uiteraard gaan we vertrouwelijk om met je gegevens.

Online uitzending

Het idee om zelf duurzame energie op te wekken komt van Joost Lindner en Leo Smid, allebei inwoners van Slijk Ewijk. Ze waren te gast tijdens een speciale uitzending van Studio de Grift op 26 mei 2020.¬† Wethouder Dimitri Hulshorst Tangelder gaf in een videoboodschap aan dat ‘de bal bij bewoners ligt’. Een terugblik vind je hier.