Participeren in Zonnepark Carvium Novum

In gemeente Zevenaar werken Wiek-IIWezendonk Zand & Grind en Stichting Natuurpark Carvium Novum aan de realisatie van een drijvend zonnepark op de Eltenseplas bij Lobith. De initiatiefnemers willen hier duurzame energie opwekken voor Lobith en omgeving en er een plek van maken waar iedereen uit de omgeving kan genieten van de natuur. Ook is het idee dat de plaatselijke bevolking financieel kan meeprofiteren, door een aandeel of obligatie te kopen.

Op woensdag 31 maart van 19:30-20:30 uur organiseert Burgers Geven Energie een online bijeenkomst over financiële participatie in het project. Verschillende mogelijkheden en varianten om dit vorm te geven komen deze avond aan bod.

In gesprek

Projectleider Gabi Stoffelen (Wiek-II) leidt de bijeenkomst in en zal het plan voor het zonnepark nog een keer kort toelichten. Ineke de Jong (Burgers Geven Energie) geeft vervolgens een presentatie over mogelijke participatievormen. Wat zijn de opties om inwoners van Lobith mee te laten profiteren van het project en wat kunnen we leren van andere energie-initiatieven van en voor burgers?

Met deze informatie in de hand gaan we met elkaar in gesprek. Wat vind jij belangrijk, hoe betrekken we inwoners van Lobith en omgeving bij het project en hoe zorgen we dat zoveel mogelijk mensen uit de buurt de mogelijkheid krijgen om (financieel) te participeren. Samen gaan we op zoek naar vormen van participatie die passen bij de inwoners van Lobith en omgeving.

Meld je aan

Aanmelden voor de bijeenkomst kan hieronder. Uiterlijk een dag van tevoren ontvang je een link om in te loggen.

 

Op 25 februari vond een online startbijeenkomst voor inwoners van Lobith en omgeving plaats. Lees de terugblik en bekijk het webinar.