Nijmegen: Rondje Noord

Tijdens Rondje Noord op zondag 26 mei zetten negen groene initiatieven voor het vierde jaar hun deuren weer open voor jong en oud. Kom proeven, verwonderen, spelen, kijken en genieten van de (verborgen) groene plekken in Nijmegen Noord. Ook bij Windpark Nijmegen-Betuwe is van alles te doen: pak je kans om een kijkje te nemen bij het eerste burgerwindpark van Gelderland.

Ook bij Windpark Nijmegen-Betuwe is van alles te beleven deze middag. Een windgids neemt bezoekers mee over het park. Neem een kijkje in een van de windmolens of beklim virtueel een molen beklimmen om van het uitzicht over Nijmegen en omgeving te genieten. Je moet dan wel eerst de opdracht om de windmolen te repareren goed uitvoeren.

Eigen zonnepark

Verder maak je kennis met het plan om op deze plek een zonnepark te bouwen. Het Zonnepark de Grift, met zo’n 17.000 panelen, komt net als het windpark in handen van burgers, die zijn verenigd in coöperatie WindpowerNijmegen. Leden van de coöperatie vertellen hoe ook jij mede-eigenaar kunt worden van het zonnepark, dat duurzame energie gaat opwekken voor 1.250 huishoudens.

Om de komst van het zonnepark alvast te vieren worden bezoekers van Rondje Noord getrakteerd op een ijsje. Ook is er een primeur: in het bezoekerscentrum kun je een nieuwe game spelen, waarmee je je eigen zonnepark kunt bouwen en onderhouden.

Rondje Noord houdt open huis

‘Rondje Noord’ is een initiatief van platform Geef Noord de ruimte! Op zondagmiddag 26 mei gooien negen deelnemers binnen Geef Noord de Ruimte! de tuindeuren wagenwijd open en is iedereen van harte welkom.. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Denk aan wildplukken, proeverijen, historische tuin de Warmoes, Co-Bomen en het windpark langs de A15. Het windpark is onlangs nog genoemd in het boekje ‘111 plekken in Nijmegen die je gezien moet hebben’. Dit is de kans.

De flyer met tijden en routekaart is hier te downladen.

Zondag 26 mei van 13:00u – 17:00u
Rondleidingen: 13.30, 14.30 en 15.30 uur
Gratis toegang

Foto: stichting Co-bomen