Nijmegen: Dutch Technology Week

Van 20 tot en met 25 mei vindt de Dutch Technology Week 2019 plaats, dit keer doen ook Arnhem en Nijmegen mee. Op Industriepark Kleefse Waard, bij de Radboud Universiteit en op Novio Tech Campus zijn er demonstraties en proeven om aan mee te doen.

Monique de Wit is projectmanager van de Dutch Technology Week en is blij met de deelname van Arnhem en Nijmegen. “Het is heel fijn dat ook daar een aantal events plaatsvinden, dat men de doelstellingen omarmt. Onze opgave is groter dan alleen de regio, het gaat om heel Nederland en alle tech-gebieden.”

High Tech Ontdekkingsroute in Nijmegen

In Nijmegen is op 25 mei de High Tech Ontdekkingsroute. Bij Radboud Universiteit en Novio Tech Campus staan de deuren open voor ouders met kinderen én professionals.

Zo kunnen bezoekers in het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit zelf proefjes doen. DNA isoleren, op ontdekkingsreis naar de sterren, een robot programmeren, stikstofijsjes proeven, een pannenkoek printen of handboog schieten met Virtual Reality.

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen laat zien hoe je olie produceert uit papierresten. Er zijn rondleidingen naar het NMR-laboratorium, de unieke faciliteiten HFML/Felix en het kassencomplex. Daarnaast zijn er interessante lezingen. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: Wat betekenen nieuwe technologieën voor klimaat en biodiversiteit? Het opslaan van informatie opslaan met moleculaire machines. Nemen robots de wereld over? Hoe stellen we Nederlandse plantensoorten veilig?

Novio Tech

Op Novio Tech Campus zijn veel innovatieve Health en High Tech bedrijven. Gebouw M staat in het teken van de High Tech Markt, met demo’s van Ampleon, Novioscan, pinkRF, MACOM, Microbit en vele anderen. Daarnaast vliegen er drones van Blue Jays, is er een Lego Mindstorm en leer je over het High Tech verleden van de campus in het Novio Experience Museum.

Elk uur zijn er rondleidingen met productdemonstraties bij techniekbedrijven NXP, Sencio en Nexperia. In het gebouw van EPR wordt getoond hoe je mensen, apparatuur en datasystemen met elkaar verbindt.

Waar en wanneer

Radboud Universiteit en Novio Tech Campus op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 16.00 uur.

Bekijk het hele programma van de Dutch Technology Week