Nieuwe lentemarkt

Op zaterdag 10 juni 2023 is er van 11:00 – 17:00 een Nieuwe Lentemarkt op Landgoed Grootstal.

De nieuwe lentemarkt brengt initiatieven samen van burgers en ondernemers uit de regio Nijmegen. Initiatieven die streven naar een duurzame, zelfvoorzienende, kleinschalige, samenleving, waar consument en producent elkaar weer kennen. 

Professor Bob de Wit ontwikkelde hiervoor een concept onder de naam Society 4.0 en is die dag de key-note speaker.  Zijn concept biedt handvatten om een regionale samenleving op te zetten die door de burgers van deze regio zelf gedragen wordt. 

Het bruist al van de burgerinitiatieven in onze regio, o.a. op het gebied van voedsel, energie en gezondheid. Op de lentemarkt komen deze initiatieven samen, zodat de bewuste burger een mooi overzicht krijgt van hoe je een lokale burgersamenleving met elkaar vorm kan geven. 

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via deze link. Je krijgt dan het programma zodra het klaar is en de mogelijkheid om je aan te melden voor de lezing van Bob de Wit.

Wil je een bijdrage leveren aan het programma in de vorm van een workshop of presentatie, of een kraam huren om jouw initiatief over het voetlicht te brengen, neem dan contact op via dit e-mailadres.

De Nieuwe Lentemarkt is een initiatief van Eetbaar Nijmegen, Herenboeren, Impact024, Community of Action Nijmegen, Vrij Nijmegen, Mycells, De Emmerik, NovioEuro