Introductiecursus zonnedaken

Op zaterdag 26 mei (10.00u-16.00u) organiseert de Vereniging Energiecoöperaties Gelderland (VECG) een introductiecursus / training voor zonnedakprojecten. De cursus is interessant voor inwoners van Gelderland en burgerinitiatieven die hun eerste zonnedak willen realiseren.

Opstarten
De training behandelt onder meer het opstarten van een initiatief, de businesscase, juridische aspecten bij de oprichting van een energiecoöperatie, werving van deelnemers, subsidies (SDE, postcoderoos en investeringssubsidie provincie Gelderland), techniek, do`s en don’ts ed.

Op weg helpen
De cursus is bedoeld om burgers en burgerinitiatieven die nog niet geheel bekend zijn met het onderwerp, op weg te helpen met de eerste projecten. Ook leden van bestaande energiecoöperaties die betrokken raken bij de oprichting van een zonnedak en zich verder willen verdiepen, zijn van harte welkom.

Aanmelden kan met een e-mail naar

De training behandelt onder meer het opstarten van een initiatief, de businesscase, juridische aspecten bij de oprichting van een energiecoöperatie, werving van deelnemers, subsidies (SDE, postcoderoos en investeringssubsidie provincie Gelderland), techniek, do`s en don’ts ed. De cursus is bedoeld om burgers en burgerinitiatieven die nog niet geheel bekend zijn met het onderwerp, op weg te helpen met de eerste projecten. Ook leden van bestaande energiecoöperaties die betrokken raken bij de oprichting van een zonnedak en zich verder willen verdiepen, zijn van harte welkom.

Aanmelden kan met een e-mail naar vecg-werkplaatszon@wageningenopzon.nl onder vermelding van ‘aanmelding cursus zon 26 mei’. De locatie (centraal in Gelderland) wordt nog bekend gemaakt. De VECG is partner van het Gelders Energieakkoord.vecg-werkplaatszon@wageningenopzon.nl onder vermelding van ‘aanmelding cursus zon 26 mei’. De locatie (centraal in Gelderland) wordt nog bekend gemaakt. De VECG is partner van het Gelders Energieakkoord.