Informatieavond Zonnepark Overbetuwe

Op 26 september 2018 vindt bij Watergoed Valburg een tweede informatieavond plaats over Zonnepark Overbetuwe. Laat je informeren over de plannen en hoor hoe jij mee kunt doen.

Langs de A15 tussen de knooppunten Valburg en Ressen zijn plannen voor Zonnepark Overbetuwe. Met circa 170.000 zonnepanelen zou dit park genoeg stroom opleveren voor 13.000 woningen. Dit is 70 procent van alle huishoudens in Overbetuwe. Als het zonnepark er komt is het een van de grootste van ons land.

Ontwerp

Belangstellenden uit de (directe) omgeving zijn welkom bij een informatiebijeenkomst op 26 september op evenementenlocatie Watergoed in Valburg. Tijdens deze avond zijn schetsen te zien die een landschapsarchitect heeft gemaakt voor de inrichting van het gebied. In de tekeningen zijn de suggesties meegenomen, die omwonenden en andere belangstellenden tijdens een eerdere informatieavond op 5 september hebben gedaan.

Burgerparticipatie

Ook Burgers Geven Energie is deze avond aanwezig. Het platform wil, samen met belangstellende burgers, vorm geven aan de participatie van burgers in Zonnepark Overbetuwe. Bij onze medewerkers kun je vragen stellen over deelname aan het zonnepark. Ook kun je je bij hen aanmelden om mee te denken over hoe we de participatie gaan vormgeven.

Wat: informatieavond Zonnepark Overbetuwe
Wanneer: 26 september 2018
Waar: Evenementenlocatie Watergoed
Hoe laat: 19.30-22.00 uur

Meer informatie over het project vind je hier.

Op de hoogte blijven van Zonnepark Overbetuwe? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.