Informatie-avond Energie Voor Vier Beuningen

Gemeente Beuningen wil in 2040 energieneutraal zijn. Om in de eigen energiebehoefte te voorzien zijn er plannen voor windmolens en zonneparken. Dit kan alleen een succes worden als burgers mee kunnen doen, vinden de initiatiefnemers van de nieuwe coöperatie Energie Voor Vier. ‘Wij willen dat de inwoners van ons dorp mede-eigenaar worden van de beoogde windmolens en zonneparken.’ We zijn intensief betrokken bij de ontwikkeling van een energieneutrale gemeente.’

Voor en door burgers

EnergieVoorVier is opgericht door en voor inwoners van de gemeente Beuningen. Het doel van de coöperatie is om burgers uit Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen te laten deelnemen aan en mee te laten profiteren van de opwek van duurzame energie in de gemeente. Dat kan bijvoorbeeld door inwoners de kans te geven om mee te investeren in windmolens en zonneparken in ruil voor een aantrekkelijk financieel rendement.

Twee info-avonden

Woensdag 21 en donderdag 22 november om 19.30 uur lichten de initiatiefnemers toe waar Energie Voor Vier voor staat. Wil je meer weten en ben je benieuwd hoe jij kunt aansluiten? Kom dan naar een van de informatie-avonden.

Hans Meek, de auteur van het boek Ecologica opent de avond met een korte lezing.

Praktische info

Woensdag 21 november, café de Zaak, Beuningen
Donderdag 22 november, zaal de Oude Deeg, Ewijk
Inloop: 19.30 uur
Aanmelden mag, maar is niet noodzakelijk, via info@energievoorvier.nl

Bekijk hier ook het filmpje dat wij eerder maakten met Daphne Willems, een van de initiatiefnemers van Energie Voor Vier.