Evenement HIER opgewekt

Vrijdag 23 november 2018 vindt in het Spant in Bussum hét Evenement HIER opgewekt plaats. Met 900 bezoekers en ruim dertig sessies is het evenement HIER opgewekt het grootste landelijke evenement voor lokale energie-initiatieven in Nederland.

Thema: impact maken

Er zijn dit jaar flinke stappen gemaakt op het gebied van duurzame energie. Het Klimaatakkoord geeft een volwaardige rol aan energiecoöperaties en lokale duurzame energie-initiatieven. De ambitie is dat de helft van de nieuwe duurzame energie in handen komt van de lokale gemeenschap. Hoe maken we deze ambitie waar? Hoe zorgen we samen voor meer duurzame energie en hoe pakken we een rol in de warmtetransitie? Het thema van het Evenement dit jaar is dan ook: impact maken.

Behalve in een plenaire sessie kom je in deelsessies meer te weten over hoe jij impact kunt maken als energiecoöperatie. Kijk op de website van Hier opgewekt voor het voorlopige programma.

Themalijnen

1. Energiewereld in beweging
De wereld om ons heen is in beweging. Het Klimaatakkoord geeft een volwaardige rol aan energiecoöperaties en lokale duurzame energie-initiatieven. De ambitie is dat de helft van de nieuwe duurzame energie in handen komt van de lokale gemeenschap. Hoe maken we deze ambitie waar? Hoe zorgen we samen voor meer duurzame energie en hoe pakken we een rol in de warmtetransitie?

2. Projectrealisatie
In de fase van het realiseren van een project, kom je vroeg of laat struikelblokken en knelpunten tegen. Of het nu om een zonnedak gaat, een windproject, een effectieve energiebesparingsaanpak of een project op het gebied van warmte of mobiliteit. Deze themalijn geeft inzichten: hoe lossen andere energiecoöperaties dit op? Wat zijn inspirerende voorbeelden? Tips en tricks?

3. Ontwikkeling
Hoe zorg je voor de toekomstbestendige coöperatie, zowel op financieel als bestuurlijk vlak? Hoe zou je je als coöperatie kunnen ontwikkelen? Welke mogelijkheden zijn er om elkaar hierin te versterken?

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden.
Kosten: lokaal initiatief €50, reguliere deelnemer €100