Energiefestival Blowlands

Blowlands bestaat uit lezingen, debat, muziek, theater, kunst, een hackathon en knettergekke experimenten voor kids. Ontdek hoe duurzame energie uit wind, zon en water werkt met de professoren van Mad Science. Bezoek de energieshow waar ze proefjes doen waar je haren recht van overeind gaan staan. Of test je zenuwen in het VR-spel waarbij je op 100 meter een windmolen moet repareren.

Kunstwerk op zonne-energie
Kunstenaar Anita Waltman bouwt met bezoekers een kunstwerk op zonne-energie, dat op de locatie blijft tot de bouw van Zonnepark de Grift in 2019. Whizzkids en andere creatievelingen worden in een hackaton uitgedaagd om meer mensen bij de energietransitie te betrekken.

Primeur: Energietafel
Een primeur is ook de Energietafel. Hiermee ontdek je spelenderwijs het effect van duurzame energiebronnen in jouw buurt. Wat heeft jouw gemeente nodig aan wind, zon of andere nieuwe energiebronnen om energieneutraal te worden? De energietafel geeft inzicht.

Burgers Geven Energie
Blowlands is de start van Burgers Geven Energie, een platform voor iedereen in de regio Arnhem-Nijmegen die de energietransitie een impuls wil geven. Op burgersgevenenergie.nl kun je kennis en informatie uitwisselen en vind je inspiratie om zelf aan de slag gaan met duurzame energie in jouw omgeving. Daarnaast toert Burgers Geven Energie vanaf medio augustus door de regio met het Energiecircus, een rondreizend theater waar je in contact komt met mensen uit jouw buurt om samen de energietransitie een impuls te geven.

Toegang gratis.

Kijk hier voor het volledige programma.