Arnhem: Energy café Wijkgerichte aanpak

Om de klimaatverandering te beperken is belangrijk dat we de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Dit betekent dat ook Arnhemse wijken over moeten stappen van fossiele op duurzame energie. Rijn en IJssel Energiecoöperatie wil inwoners van de Arnhemse wijken waar mogelijk ondersteunen. Tijdens het Energy café op 23 mei 2019 krijg je handvatten aangereikt om samen met je buren stappen te zetten.

Arnhemse aanpak

Ursula van Wandelen, ontwikkelmanager Energietransitie van gemeente Arnhem, vertelt over de Arnhemse wijkaanpak voor duurzame energietransitie. Ook deelt ze de eerste resultaten uit de warmteverkenning: wat zijn de alternatieven voor het aardgas, dat in de meeste wijken nog wordt gebruikt? Een belangrijk aspect dat aan de orde komt is hoe je bewoners meeneemt in deze grote verandering. Ook komt betaalbaarheid aan de orde.

Drie bedrijven laten zien welke slimme oplossingen zij hebben om energie te besparen en om de overstap van fossiele naar schone energie te maken.

Praktische info

Tijd: 16.30 uur (deur open vanaf 16.00 uur).
Plaats: Showroom Arnhem, Langstraat 20. (Tien minuten lopen vanaf Arnhem Centraal. Parkeren in parkeergarage Rozet, Langstraat 10).