Op 11 februari organiseren de Gelderse Natuur en Milieufederatie, Energie Samen en Burgers Geven Energie in Arnhem een achterbanbijeenkomst. Er wordt in de regio Arnhem-Nijmegen namelijk gewerkt aan een energieplan wat vorm gaat krijgen in de Regionale Energie Strategie (RES). 

In juni wordt de eerste conceptversie hiervan aangeboden bij het Planbureau voor de Leefomgeving. We zien dit dus als een mooi moment om eens te kijken hoe we dat proces tot nu toe ervaren en hoe we elkaar kunnen versterken in de toekomst. 

Vragen die we hierbij kunnen stellen zijn: wordt het lokaal eigendom goed genoeg geborgd in het RES-bod? Hoe gaan we de participatie vormgeven wanneer het RES bod er is op weg naar de uitvoering? Worden natuur en milieubelangen genoeg meegenomen in de besluitvorming? Hoe kunnen we onze lokale samenwerking beter vormgeven?

Voor dit moment zetten we de tijd en datum vast en we komen in het nieuwe jaar bij jullie terug met een programma. 

Wanneer: dinsdag 11 februari 2020
Tijd: 19.30 –  22.00 uur
Locatie: Stadhuis, Korte Nieuwstraat 6, Nijmegen, ruimte SH b0.01
Deelname gratis, wél aanmelden via: het aanmeldformulier

Deze uitnodiging is verstuurd naar energiecoöperaties, actieve burgers op het gebied van natuurbeheer/behoud en terreinbeherende organisaties. Ken je iemand die graag wil meedenken? Geef deze introducé dan op via het aanmeldformulier. 

Heb je vragen over deze bijeenkomst, of mocht je op deze avond verhinderd zijn maar wel een inbreng willen leveren of suggesties willen doen, neem dan contact op met Nando Habraken n.habraken@gnmf.nl of Ineke de Jong ineke@wiek-ii.nl / Irma Corten irma.corten@rijnenijsselenergie.nl