Energiecircus Oud-Dijk Zuid

Peperbus Energie start 2020 vol nieuwe energie. Op donderdag 30 januari is de eerste Meet Up van de coöperatie. Iedereen uit de omgeving van Oud-Dijk Zuid is welkom bij Kulturhus de Borg in Babberich, waar een voorkeursmodel voor Energiepark Oud Dijk wordt gepresenteerd.

In Oud-Dijk Zuid werken boeren samen met inwoners aan het plan voor een eigen energiepark. Het park wordt eigendom van mensen uit de buurt, die lid zijn van coöperatie Peperbus Energie i.o. De leden van de coöperatie denken mee over het ontwerp en de inrichting van het park. Ook bepalen ze samen hoe de energie-opbrengsten straks worden verdeeld. Iedereen uit de omgeving kan lid worden en meepraten.

Wind, zon en andere duurzame technieken

Tijdens de eerste Meet Up van Peperbus Energie in 2020 wordt een voorkeursmodel voor het Energiepark Oud-Dijk Zuid gepresenteerd. Hierbij is rekening gehouden met de ideeën die inwoners uit Oud-Dijk Zuid bij eerdere bijeenkomsten hebben ingebracht. Wiek-II (de initiatiefnemer van Burgers Geven Energie) heeft aan de hand hiervan een ontwerp voor het energiepark gemaakt, met wind, zon, biomassa en andere technieken om duurzame energie op te wekken. Ook zijn de kosten en baten – in CO2-reductie en geld – doorgerekend.

Optreden Peter Loeters

Muzikant Peter Loeters zorgt met zijn optreden tijdens het programma voor extra sfeer.

Iedereen die benieuwd is naar het idee en zin heeft in een leuke avond is welkom. Deelname is gratis.
De Meet Up is bij Kulturhus de Borg in Babberich.  Starttijd: 20 uur.

Het programma volgt binnenkort.

Meld je aan en neem een introducé mee!

30 jan 2020: Meet Up Peperbus Energie

  • Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met je persoonlijke gegevens