Energiecircus Oud-Dijk Zuid

Peperbus Energie start 2020 vol nieuwe energie. Op donderdag 30 januari is de eerste Meet Up van de coöperatie. Iedereen uit de omgeving van Oud-Dijk Zuid is welkom bij Kulturhus de Borg in Babberich, waar een voorkeursmodel voor Energiepark Oud Dijk wordt gepresenteerd.

In Oud-Dijk Zuid werken boeren samen met inwoners aan het plan voor een eigen energiepark. Het park wordt eigendom van mensen uit de buurt, die lid zijn van coöperatie Peperbus Energie i.o. De leden van de coöperatie denken mee over het ontwerp en de inrichting van het park. Ook bepalen ze samen hoe de energie-opbrengsten straks worden verdeeld. Iedereen uit de omgeving kan lid worden en meepraten.

Wind, zon en andere duurzame technieken

Tijdens de eerste Meet Up van Peperbus Energie in 2020 wordt een voorkeursmodel voor het Energiepark Oud-Dijk Zuid gepresenteerd. Hierbij is rekening gehouden met de ideeën die inwoners uit Oud-Dijk Zuid bij eerdere bijeenkomsten hebben ingebracht. Wiek-II (de initiatiefnemer van Burgers Geven Energie) heeft aan de hand hiervan een ontwerp voor het energiepark gemaakt, met wind, zon, biomassa en andere technieken om duurzame energie op te wekken. Ook zijn de kosten en baten – in CO2-reductie en geld – doorgerekend. Samen maken we een virtuele vlucht door het energiepark. Zo krijg je een goede indruk hoe onze eigen energievoorziening er uit kan zien en wat het betekent voor de buurt.

Optreden Peter Loeters

Muzikant Peter Loeters uit Didam zorgt met zijn optreden tijdens het programma voor extra sfeer.

Iedereen die benieuwd is naar het idee en zin heeft in een leuke avond is welkom. Deelname is gratis.
De Meet Up is bij Kulturhus de Borg in Babberich.  Starttijd: 20 uur.

Programma

19.30 uur Inloop
20.00 uur Start: de geschiedenis van de peperbus
Korte film over de historische rol van Didam in de energievoorziening van de regio
20.15 uur De Smaakmakers: Wat heeft Peperbus Energie de inwoners van Oud-Dijk Zuid te bieden?
Presentatie door Pim de Ridder (Burgers Geven Energie) met korte film, waarin vier buurtbewoners een reactie geven op het plan voor een eigen energiecoöperatie
20.30 uur Voorkeursmodel Energiepark Oud-Dijk Zuid
3D Presentatie van het plan voor Energiepark Oud-Dijk Zuid door Niek Willemsen (projectvoorbereider Wiek-II) met aansluitend reacties uit het publiek
21.30 uur Borrel* en muziek
22.30 uur Einde

*Drankjes op eigen rekening. Alleen contante betaling mogelijk.

Meld je aan en neem een introducé mee!

30 jan 2020: Meet Up Peperbus Energie

  • Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met je persoonlijke gegevens