Illustratie van hoe het nieuwe energielandschap bij Nijmegen, met zonnepark de grift, eruit zou kunnen zien.

Wiek-II werkt samen met Energiecooperatie WPN aan Zonnepark de Grift, een zonnepark van 7,5 hectare onder de molens van windpark Nijmegen-Betuwe. Met windmolens en een zonnecentrale samen op één plek ontstaat bij De Grift een heel nieuw energielandschap.

Efficiënter energie opwekken met Zonnepark de Grift

De stroom uit de windmolens en de zonnecentrale gaat straks via één kabel naar het elektriciteitsnet. Deze cablepooling zorgt voor maximaal gebruik van energiebronnen. Zon en wind vullen elkaar aan: als het waait zorgen de windturbines voor elektriciteit, bij zonnig weer komt de energie van het zonnepark. De stroom uit zonnepark de Grift is bestemd voor de zeventien gemeenten in de regio Arnhem – Nijmegen.

Investeren in lokale economie

Met de bouw van het zonnepark wordt ook geïnvesteerd in de lokale economie. Het zonnepark wil namelijk als eerste gaan samenwerken met lokale aannemers. In tegenstelling tot andere projecten die vaak worden gerealiseerd met grote buitenlandse aanbestedingen.

Daarnaast is er ook een omgevingsfonds dat geld subsidieert voor lokale projecten aangedragen door inwoners. Zo profiteren niet alleen leden maar ook de omgeving van het zonnepark.

Meedoen als donateur en als eerste inschrijven voor Zonaandelen

Zonnepark de Grift is na Windpark Nijmegen-Betuwe het tweede grote project van Energiecoöperatie WPN. Net als het windpark wordt het zonnepark eigendom van burgers in de regio. De inschrijving voor Nijmeegse Zonaandelen start naar verwachting eind 2020. Meld je hier aan als donateur en doe straks als eerste mee. Bekijk ook de andere mogelijkheden om te investeren in een zonnepark in Gelderland

Energiecoöperatie WPN koos het afgelopen jaar voor een nieuwe koers. De coöperatie, oorspronkelijk opgericht om Windpark Nijmegen-Betuwe mogelijk te maken, gaat verbreden om meer lokale, duurzame energieprojecten mogelijk te maken.

Meer informatie: www.zonneparkdegrift.nl
Contact: info@energiecooperatiewpn.nl