Zonnepark de Grift

Wiek-II werkt samen met coöperatie WindpowerNijmegen aan een zonnepark van 7,5 hectare onder de molens van windpark Nijmegen-Betuwe. Met windmolens en een zonnecentrale samen op één plek ontstaat bij De Grift een heel nieuw energielandschap.

De stroom uit de windmolens en de zonnecentrale gaat straks via één kabel naar het elektriciteitsnet. Deze cablepooling zorgt voor maximaal gebruik van energiebronnen. Zon en wind vullen elkaar aan: als het waait zorgen de windturbines voor elektriciteit, bij zonnig weer komt de energie van het zonnepark. De stroom uit zonnepark de Grift is bestemd voor de zeventien gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen.

Zonnepark de Grift is na Windpark Nijmegen-Betuwe het tweede grote project van coöperatie WindpowerNijmegen. Net als het windpark wordt het zonnepark eigendom van burgers in de regio. Naar verwachting start de inschrijving voor deelname begin 2019. Meld je aan als lid of donateur en doe straks als eerste mee.

Coöperatie WindpowerNijmegen koos het afgelopen jaar voor een nieuwe koers. De coöperatie, oorspronkelijk opgericht om Windpark Nijmegen-Betuwe mogelijk te maken, gaat verbreden om meer lokale, duurzame energieprojecten mogelijk te maken. De coöperatie blijft dit doen onder de huidige naam WindpowerNijmegen.

Meer informatie: www.zonneparkdegrift.nl
Contact: info@windpowernijmegen.nl