Zonnepark Overbetuwe

De Utrechtse ontwikkelaar Sunvest ontwikkelt een groot zonnepark op een strook grond tussen de A15 en de Betuweroute in gemeente Overbetuwe. Sunvest heeft lang moeten wachten op een aansluiting op het stroomnet, maar nu is het zover. De bouw van het zonnepark is voorjaar 2023 gestart.

De strook grond waarop Zonnepark Overbetuwe wordt aangelegd is zo’n acht kilometer lang en loopt van knooppunt Valburg tot knooppunt Ressen. Het zonnepark gaat jaarlijks zo’n 75 GWh aan stroom opwekken, voldoende voor 25.000 huishoudens. Met 60 hectare is het een van de grootste zonneparken van Nederland.

Sunvest vindt dat de omwonenden en de omgeving een belangrijke stem hebben bij de ontwikkeling van het zonnepark. Zo werd omwonenden eerder gevraagd om mee te denken over het ontwerp voor het zonnepark. Om inwoners bij het project te betrekken werkt Sunvest samen met Wiek-II, initiatiefnemer van Burgers Geven Energie. Aan het invullen van de participatiemogelijkheden wordt de komende tijd gewerkt. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan de uitgifte van obligaties of de mogelijkheid tot het afnemen van groene stroom.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je hier aan.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *