Coöperatief energiebedrijf Buren van Bliek

In Hart van de Waalsprong ligt een onontdekte bron. Een ruwe diamant die van de inwoners kan worden. Het gaat om het zonnedak op het parkeerhuis Bliek, midden in de wijk die op dit moment wordt gebouwd in Nijmegen Noord. Deze bron van energie kan bijdragen aan jarenlang woonplezier. Wiek-II ontwikkelt het project, samen met buren van Bliek.

Altijd goeie energie

Bliek is het begin van een nieuwe energievoorziening, die past bij een nieuwe wijk. Met de zonnepanelen op het parkeerhuis kan een groot deel van de woningen in de wijk van stroom worden voorzien. Op zonnige dagen gaat het teveel aan energie in een buurtbatterij. Alleen bij meer vraag, wordt meer groene energie ingekocht. Zo zijn de wijkbewoners het hele jaar door verzekerd van genoeg stroom in huis. Ook als de zon niet schijnt. Lijkt je dat wat, energie uit je eigen wijk, dan sluit je een elektriciteitscontract af bij Buren van Bliek.

Ik wil energie van Buren van Bliek. Bekijk het aanbod.

Slim, slimmer, slimst

Bliek heeft nog meer in petto. Door het verbruik van de bewoners goed te volgen, kan de energie steeds slimmer worden ingezet. Zo bepaal jij als inwoner straks zelf of en hoeveel stroom je nodig hebt. Om je lampen te laten branden, je mobiel op te laden, je elektrische fiets of om een wasje te draaien. Op elk gewenst moment van de dag. Of je nou thuis bent, op het werk, of onderweg: Buren van Bliek gebruiken hun energie op het slimste tijdstip. Zo bespaar je energie én houd je je energierekening in de hand.

Regie voor bewoners

Inwoners van Hart van de Waalsprong kunnen mede-eigenaar worden van de zonnepanelen, door lid te worden van de nieuwe wijkcoöperatie Buren van Bliek. Elke buur krijgt groene stroom, direct van de bron in zijn of haar huis. De Buren van Bliek beslissen samen mee over de energieprijs. Zo houden zij grip op hun energierekening en weten ze zeker dat hun energie goed spul is: schoon, lokaal opgewekt, in lokale handen en slim gebruikt op het juiste moment. Buren van Bliek – en niemand anders – hebben regie over hun eigen energie.

Stap voor stap steeds slimmer

Om de nieuwe energievoorziening te bouwen, nemen we de tijd. De eerste stap wordt gezet met de bouw van het zonnedak op het parkeerhuis. De zonnepanelen gaan vanaf begin 2023 stroom opwekken. Precies op tijd om jouw nieuwe woning van elektriciteit te voorzien, als je dat wilt. Samen werken we zo toe naar een superslim energiesysteem in 2024. Alle stappen hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

Slimme buren kiezen slimme energie. Meld je aan!

Kijk voor meer informatie op de website van Buren van Bliek.

Waarom meedoen?

  • Altijd zeker van 100% groene energie: uit jouw wijk, in jouw huis
  • Energie op het slimste moment, als het jou uitkomt
  • Samen met je buren ben je eigenaar van de zonnepanelen
  • Je beslist mee over de energieprijs en hebt de regie over jouw energie
  • Kortom, energie van De Buren van Bliek is slim, zeker en eigen

aanmelding nieuwsbrief Buren van Bliek

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.