Windpark Koningspleij mag gebouwd worden

Na lang wachten is er goed nieuws voor Windpark Koningspleij in Arnhem. Woensdag 1 april oordeelde de Raad van State dat het windpark gebouwd mag worden. Met de uitspraak van de Raad zijn het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en de watervergunning onherroepelijk geworden.

Mede-eigenaar

Windpark Koningspleij is een initiatief van Rijn en IJssel Energiecoöperatie, Prowind en Pure Energie. Via Rijn en IJssel Energie kunnen inwoners van Arnhem en omgeving mede-eigenaar worden van drie van de vier windmolens langs de Pleijroute.

Investeren in Windpark Koningspleij kan door het kopen van windaandelen. Gedurende de looptijd van het project ontvangen deelnemers financieel rendement op hun investering.

Omgevingsfonds

De participatie wordt georganiseerd door Rijn en IJssel Energiecoöperatie. Nu het duidelijk is dat het windpark gebouwd mag worden, zullen de initiatiefnemers ook een omgevingsfonds voor omwonenden instellen. Met dit fonds kunnen (duurzame) projecten in de directe omgeving van het windpark worden gefinancierd.

Inschrijving

Het windpark heeft sinds 2017 al meer dan 570 voorinschrijvers geworven. Vanaf 2 april staat de definitieve inschrijving open voor alle bewoners in de regio. Meer weten of meedoen? Kijk op windparkkoningspleij.nl.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *