Volg Energiecoöperatie Heumen op social media

Vanaf 2022 kan je Energiecoöperatie Heumen volgen op verschillende social media kanalen: Facebook, Instagram en Twitter! De coöperatie hoopt daarmee zo veel mogelijk mensen te bereiken en kan iedereen op de hoogte gehouden worden over de laatste ontwikkelingen van onder andere Zonnepark Teersche Sluispolder.

Door en voor inwoners van gemeente Heumen
Sinds 2019 bestaat Energiecoöperatie Heumen, opgericht door en voor inwoners van gemeente Heumen. De coöperatie ziet kansen in de omschakeling naar duurzame energie op lokaal gebied. Inwoners zetten zich samen in voor de opwek van duurzame, lokale energie uit zon, water en wind en andere vormen van duurzame energie die in de toekomst kansrijk kunnen worden ontwikkeld.

Zonnepark Teersche Sluispolder
Momenteel werkt Energiecoöperatie Heumen samen met ontwikkelaars GroenLeven en Enovos aan een zonnepark van 20 hectare tussen Maas-Waalkanaal en A73. Het zonnepark komt te liggen achter het Maïsdoolhof in Malden aan de Westerkanaaldijk tot aan de Burchtselaan. Het park gaat stroom opwekken voor ongeveer 9.000 huishoudens. De Heumense coöperatie is beoogd eigenaar van het zonnepark voor minimaal 50%. Inwoners van Heumen kunnen meedenken en meedoen door lid te worden van de coöperatie.

Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op de website van Energiecoöperatie Heumen.