Vergunning Zonnepark Overbetuwe in de maak

De Utrechtse ontwikkelaar Sunvest werkt aan een grootschalig zonnepark langs de A15. Op deze plek, op een lange strook grond van knooppunt Valburg tot knooppunt Ressen, is ruimte voor 160.000 panelen. Sunvest werkt samen met Burgers Geven Energie, om het project zo lokaal mogelijk te maken. Direct omwonenden zijn benaderd om hun visie te geven op de inrichting van het zonnepark. Met deze input is een voorlopig ontwerp gemaakt.

Vergunningsaanvraag

De afgelopen tijd heeft Sunvest gewerkt aan de aanvraag voor de omgevingsvergunning. Het voorlopige ontwerp van het zonnepark maakt deel uit van de aanvraag. Ook is onderzoek gedaan naar flora en fauna, geluid, reflectie en eventuele archeologische waarde. Verder is een ruimtelijke onderbouwing opgesteld. Begin december ging het college van gemeente Overbetuwe akkoord met de plannen. De ontwerp-vergunning ligt gedurende zes weken ter inzage. Na afloop van deze termijn, in januari 2019, besluit de gemeenteraad of een definitieve vergunning wordt verleend. Tegen deze vergunning is nog bewaar mogelijk.

Meer informatie over de onderzoeken en het voorlopige ontwerp vind je hier.

Bijeenkomst participatie

Op woensdag 30 januari 2019 houdt Burgers Geven Energie een bijeenkomst over participatie in Zonnepark Overbetuwe. Voor meer informatie en om je aan te melden kijk hier

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *