Vacature vertegenwoordiging energiecoöperaties RES

In de RES (Regionale Energiestrategie Arnhem-Nijmegen) werken de gemeenten, de Provincie Gelderland, het waterschap en veel andere partijen, waaronder de energiecoöperaties, samen aan een groot plan voor verduurzaming. Juni 2020 lag er een concept-bod aan het Rijk op tafel. Met dit bod gingen de bestuurders (de colleges, de dagelijkse besturen van de waterschappen en Gedeputeerde Staten) dit najaar unaniem akkoord.

RES 1.0

Tot juni 2021 werkt de RES aan een RES 1.0. Dit is een vervolg op het concept-bod waarin de energieplannen weer een stap verder worden uitgewerkt.

De RES 1.0 moet straks worden goedgekeurd door de volksvertegenwoordigers van de betrokken overheden. Het gaat dan om de gemeenteraden, de algemene besturen van de waterschappen en de Provinciale Staten. Het is de bedoeling dat de overheden hierover uiterlijk 1 juli 2021 een besluit nemen.

Meer over het RES-proces vind je op de website van de regio Arnhem Nijmegen

Participatietafel

In de RES kunnen inwoners en belanghebbenden meepraten via de stakeholder intermezzo’s, maar vooral ook in hun eigen gemeente. De RES organisatie heeft met een aantal belanghebbenden ook de participatietafel opgericht. De participatietafel adviseert de overheden in de regio Arnhem Nijmegen hoe participatie het best georganiseerd kan worden.

Vacature vertegenwoordiging energiecoöperaties

Namens de energiecoöperaties zaten de afgelopen twee jaar Irma Corten (Energiecoöperatie Rijn en IJssel) en Ineke de Jong (Wiek-II) bij de RES aan tafel. Zij geven het stokje nu graag door aan een of twee opvolgers. Ben of ken jij een mogelijke kandidaat? Laat het ons voor 5 januari weten. Stuur een e-mail naar info@burgersgevenenergie.nl.

Bekijk de profielomschrijving.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *