Vacature: Communicatieadviseur Nijmegen Wiek II

Wiek-II en BDEW (Brabantse Duurzame Energie Werken) zoeken een communicatieadviseur. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de communicatiestrategie van onze duurzame energieprojecten en programma’s. Dat betekent: het ontwikkelen van een visie op onze lange termijn communicatie en deze uitvoeren, het maken en uitvoeren van campagnes met impact, het creëren van aandacht voor ons verhaal en het vergroten van ons netwerk. Een groot deel van onze communicatie speelt zich offline af, ondersteund door online middelen.

Om ons team te versterken zoeken we een vindingrijke, ervaren communicatieadviseur die zich thuis voelt in Nijmegen, maar ook wil bijdragen in andere delen van (Zuid)Nederland. Een originele denker voor wie de energiesector niet onbekend is.

Complexe en uitdagende puzzel

We werken aan een complexe puzzel. Het is een verhaal dat we willen vertellen, sterker nog: dat we moeten vertellen. Om ons verhaal verder te verspreiden zoeken we extra kracht. Bij onze missie voor het ontwikkelen van een nieuwe energievoorziening hoort vernieuwende communicatie. Kom je deze met ons ontwerpen en uitvoeren? Wat is jouw rol in deze nieuwe energievoorziening?

Dit zijn je werkzaamheden

 • Ontwikkelen en uitvoeren van de communicatiestrategie waarin we het energiebedrijf van de toekomst positioneren. Je bepaalt de tone of voice van dit nieuwe energiebedrijf en zet je in om bedrijven, mensen en organisaties te laten aanhaken in onze groeiende community.
 • Ondersteunen bij het ontwikkelen en uitvoeren van de projectcommunicatie voor onze energielandschappen in overleg met projectleiders;
 • Zoeken en beantwoorden van vragen van de (regionale) pers. Je maakt en bewaakt de inhoud voor de pers met persberichten, toolkits en uitnodigingen. Je bent verantwoordelijk voor de contacten met onze stakeholders in de regio(s) en de sector.
 • Je weet wat er speelt: samen met management en team benut je kansen en ontwikkelingen in onze directe omgeving. Je bent gevoelig voor nieuwe ontwikkelingen in communicatiestrategieën en weet deze te vertalen naar ons eigen verhaal.
 • Leren en verder denken. Je meet het succes van onze campagnes en zorgt dat data beschikbaar is voor vervolgstappen.
 • Samenwerken in een team met daarin een aantal vaste communicatieprofessionals met verschillende specialismes (o.a. tekst, beeld, identiteit). Samen met je collega’s verdeel je de werkzaamheden en vult ze verder in.

Onze ideale kandidaat

 • Heeft ruime ervaring als communicatieadviseur met bij voorkeur enige ervaring in de (hernieuwbare) energiesector of verwante sectoren. Heeft een strategische inslag, maar schakelt gemakkelijk naar de concrete uitvoering van werkzaamheden;
 • Voelt zich thuis in een sector die in ontwikkeling is. Pakt nieuwe zaken gemakkelijk op en weet hiermee handig om te gaan.
 • Kan relaties en netwerken opbouwen en onderhouden. Je beweegt je gemakkelijk binnen verschillende netwerken en kan omgaan met de pers en weerstand;
 • Communiceert creatief en helder, zowel schriftelijk als mondeling via (nieuwe) mediakanalen in het Nederlands;
 • Kan meerdere projecten en taken parallel in gang houden en in goede banen leiden;
 • Gelooft, net als wij, in de noodzaak van een nieuwe energievoorziening. En ziet het als een belangrijke opgave waaraan op verschillende momenten van de dag gewerkt wordt. Ook ‘s avonds en soms in het weekend;
 • Weet wat er speelt in de Nijmeegse samenleving. Heeft hier binding mee en werkt graag in deze stad en omgeving, maar ziet zichzelf ook actief zijn in Brabant;
 • En niet onbelangrijk, heeft lef en denkt voorbij het bekende.

Wat zetten we er tegenover?

 • Vrijheid en ruimte om een creatieve communicatiestrategie te ontwikkelen en uit te voeren;
 • Een aanstelling van gemiddeld 32 uur per week met marktconform salaris o.b.v. ervaring en kwaliteit;
 • Een creatieve, dynamische en informele werkomgeving;
 • Een plek in een enthousiast team van doordenkers en toekomstmakers;
 • Bijdragen aan een groene, lokale, duurzame toekomst;
 • De vrijheid om te groeien, jezelf te ontwikkelen en veel te leren.
 • Ben jij klaar voor deze energieke uitdaging?
 • Je komt in dienst bij Izzy Projects (moeder van Wiek-II en BDEW), standplaats Nijmegen.
 • Je bent bereid om een deel van je werktijd ook op andere locaties te werken je werkt ca. 75% van je tijd voor Wiek-II/BDEW, daarnaast ook voor zusterorganisaties.

Wil je met ons de energiesector opschudden en klaar maken voor de toekomst?

Richt je reactie met motivatie en CV aan Robbie Pastoor. Robbie zal je door de eerste stappen loodsen.

Een gesprek met leden van onze kleine team maakt deel uit van de procedure. We houden van casuïstiek en nieuwe verkenningen. In de vervolgronde leggen we graag het doordenken van een casus in ons vakgebied aan je voor.

Wil je meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Pim de Ridder, 06-55710803 of Ineke de Jong, 06-45736412

We horen graag van je.

Onze organisatie

Wiek-II en BDEW zijn actief in respectievelijk de regio Arnhem-Nijmegen en Brabant. We werken aan duurzame, lokale energieprojecten waarin inwoners een belangrijke rol hebben. Dat doen we samen met energiebedrijf Hezelaer Energy, dat energie levert aan bedrijven en consumenten, energiediensten ontwikkelt en energieprojecten realiseert.

Kijk voor een indruk van onze activiteiten op deze website, Burgers Geven Energie, en de website van Traais Energie Collectief.

Onze ambitie: een nieuwe lokale koolstofarme energievoorziening

Onze toekomstige samenleving moet koolstofarm zijn. Dat gaat niet vanzelf. Om hieraan bij te dragen hebben we een plan ontwikkeld voor een energiebedrijf van de toekomst. De basis voor het plan ligt in verschillende energieprojecten, programma’s en communities in de regio’s Breda, Eindhoven en Nijmegen, waar we op dit moment druk mee bezig zijn.

Onze missie is het opzetten van een nieuwe, lokale energievoorziening. Een duurzaam, innovatief energiebedrijf dat sterk verbonden is met de lokale gemeenschap. De gebruikers van de energie zijn de enthousiaste (mede)eigenaren van deze energievoorziening. We verleggen de grenzen naar eigen, duurzame energie waarover inwoners zelf de regie hebben. Wij geloven dat dit noodzakelijk is om de energietransitie te laten slagen.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *