Terugblik Open Energiedag

Voor de Open Energiedag op 11 september opende Burgers Geven Energie de deuren van Energielandschap de Grift in Nijmegen-Noord. Belangstellenden konden Windpark Nijmegen-Betuwe en Zonnepark de Grift (in aanbouw) van dichtbij bekijken. De rondleidingen door Olav, Volkert, Pim, Sjon en Jos waren helemaal volgeboekt en de sfeer was prima.

Ruim 100 bezoekers

We mochten ruim 100 bezoekers verwelkomen! Zij konden onder meer een kijkje nemen in een van de windmolens. De vier molens van Windpark Nijmegen-Betuwe zijn via Energiecoöperatie WPN eigendom van inwoners. De molens krijgen dit jaar gezelschap van Zonnepark de Grift, dat op dit moment door lokale bouwers wordt gebouwd. Volgens plan gaat het zonnepark met ruim 11.000 panelen begin volgend jaar in bedrijf. Bezoekers kregen nu al de kans om bij het zonnepark rond te kijken.

Divers publiek

We zijn heel blij met het diverse publiek dat op onze open dag af kwam. Zo waren er onder meer veel buren uit Reeth en was er een delegatie van de jongerenafdeling DWARS van GroenLinks en van Jong RES (volg ze op instagram @jongres.arnhem.nijmegen).

Ook een rondleiding?

Wil je ook een rondleiding door Energielandschap de Grift met jouw school, bedrijf of club? Laat het ons weten. Vrijwilligers van Energiecoöperatie WPN ontvangen je graag.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van duurzame energie in jouw regio? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *