Laat het vuur vonken in 2020!

Dit jaar zit er alweer bijna op. We kijken terug op een mooi en enerverend jaar en vooruit naar een jaar vol projecten en plannen. Mocht je dat nog niet (recent) gedaan hebben, kijk eens rond op deze website voor nieuws en informatie over lokale, duurzame burgerenergieprojecten in de regio Arnhem-Nijmegen. Via de website en onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Lokale eigen energie

In 2020 werken wij verder aan onze droom om meer duurzame energie van hier te realiseren: lokaal, eigen en verbonden met de burgers, buitenlui en bedrijven in onze eigen omgeving. Dit doen we graag samen met jou en/of je organisatie. In verschillende projecten bouwen we verder aan donkergroene, lokale energie. We organiseren activiteiten om meer mensen bij dit idee te betrekken. We gaan op tournee met de energiekaravaan en slaan het energiecircus op in steden en dorpen. Nieuw is de nieuwe serie BGE tapt, waarin we doordenken over projecten, innovaties en stappen naar een nieuwe regionale nutsvoorziening.

Dromen van een nieuwe nuts

We gaan verder met de zoektocht naar enthousiasme, slimme samenwerkingen en nog betere manieren om mooie, passende projecten te maken. Én we nodigen je uit om samen met ons te gaan verkennen hoe we de energievoorziening van de toekomst nog meer gedragen en lokaal kunnen maken. We dromen over een regionaal energiebedrijf. Een nieuwe nuts, waarvan nog niet duidelijk is hoe deze er precies uit moet zien. Maar waarvan wel duidelijk is dat er kansen in zitten om deze zelf vorm te geven en maatschappelijke meerwaarde te creëren.

Geest uit de fles

Voor ons gevoel is de geest uit de fles, verandering is aanstaande. De geest van het samen, zelf en van onderop willen doen. Verandering van landschap, energievoorziening en samenwerking. Laten we hier op een gewiekste manier mee omgaan en zoveel mogelijk zelf het heft in handen nemen. Samen kunnen wij zorgen dat het vuurtje van lokaal, hier en van ons allen harder gaat branden en gaat vonken om nog meer moois te laten ontstaan.

Voor 2020 is het motto dus: Laat de geest waren en het vuur vonken! Doe je mee?!

Een goed 2020 gewenst!

Namens het team van Burgers Geven Energie
Pim de Ridder (directeur Wiek-II)

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *