Schrijf in voor aandelen Windpark Koningspleij

Ook uit Arnhem komen goede berichten. Hier werkt Coöperatie Rijn en IJssel Energie aan Windpark Koningspleij. Drie van de vier molens langs de Pleijroute komen in handen van burgers. Voorinschrijven voor een of meer windaandelen kan nog. ‘Iedereen uit de regio Arnhem-Nijmegen kan meedoen’, vertelt coördinator David Willemsen.

Goed werk

David houdt zich namens de coöperatie bezig met de communicatie rondom Windpark Koningspleij. ‘We zijn een heel eind onderweg met het project. Vorig jaar heeft de gemeenteraad van Arnhem unaniem ingestemd met de komst van het windpark en vlak voor Kerst werd de SDE-subsidie toegekend. Het project ligt nu nog bij de Raad van State, omdat verschillende partijen bezwaar hebben aangetekend. De uitspraak volgt in juli. We verwachten niet dat deze erg in ons nadeel zal zijn, misschien moeten we nog wat dingen aanpassen, maar we hebben ons steeds aan de wettelijke normen gehouden. We hebben ons werk goed gedaan.’

Mooie kans

Op dit moment heeft de coöperatie bijna 500 voorinschrijvingen binnen. De inschrijving loopt nog tot september. Na de uitspraak van de Raad van State en als alle contracten definitief zijn start Rijn en IJssel met de uitgifte van windaandelen. Dit zijn participaties met een verwacht rendement van 5%.
David is tevreden met het aantal voorinschrijvingen tot nu toe: ‘We zien steeds een piek in het aantal aanmeldingen als we een nieuwe mijlpaal hebben bereikt. Na de uitspraak Raad van State verwachten we dit weer. Inwoners uit de regio zijn welkom om mee te doen en zich in te schrijven. Misschien ook een mooie nieuwe kans voor iedereen die in Windpark Nijmegen-Betuwe windaandelen is misgelopen.’

De bouw van Windpark Koningspleij start naar verwachting aan het einde van dit jaar. De stroom die de drie windmolens gaan leveren is bestemd voor de 17 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen.

Kijk hier om in te schrijven voor windaandelen of voor meer informatie.

 

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *