Scale UP! mogelijk gemaakt door OP Oost

Burgers Geven Energie maakt deel uit van het programma Scale-up! en wordt mede mogelijk gemaakt door OP Oost.

Innovatieve aanpak

Scale Up! is een innovatieve aanpak van stichting Wiek-II e.a. om de energietransitie in de regio Arnhem-Nijmegen te versnellen. Om de Gelderse ambitie – energieneutraal in 2050 – te realiseren zijn drastische maatregelen nodig. We zullen stevig moeten inzetten op duurzame energie, uit wind, zon, water en andere schone energiebronnen om ook in de toekomst aan onze energiebehoefte te kunnen blijven voldoen.

Grote kans

Deze ontwikkelingen hebben een enorme impact op de ruimte en op onze maatschappij. Tegelijk is het ook een grote kans voor het regionale bedrijfsleven. Die kans verzilveren we met Scale-up! We creëren draagvlak voor de energietransitie, door ondernemers en burgers in de regio actief te betrekken bij de ontwikkelingen. De regie komt in hun handen. Burgers en bedrijven worden eigenaar van de regionale energievoorziening. Samen met lokale spelers ontwikkelen we energieprojecten, met minimale impact op de ruimte, de samenleving en het milieu. De inkomsten uit de projecten, vloeien terug naar de gemeenschap.

Dat doen we met het Gilde van Versnellers: een netwerk van relevante regionale stakeholders en met de community, Burgers Geven Energie. Samen maken we een toekomstagenda en zoeken we aansluiting bij regionale energieprojecten. Met als ultieme droom: onze eigen nieuwe regionale NUTS, het energiebedrijf van de toekomst in handen van de lokale bevolking. Met Scale Up! bouwen we samen – burgers en bedrijven – aan een nieuw economisch principe waarbij de lokale gemeenschap volop profiteert van een nieuwe duurzame energievoorziening.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *