Campagne Zonnepark De Grift in de startblokken na pizza-avond

Op donderdag 22 maart zijn inwoners van Nijmegen bijeengekomen om te brainstormen over de campagne van zonnepark De Grift. De brainstorm werd gedaan onder het genot van (vegan) pizza. Vragen als ‘Waarom zou je meedoen?’ en ‘Hoe gaan we nieuwe leden benaderen?’ kwamen aan bod. De input van inwoners gaat gebruikt worden om nieuwe leden te werven voor coöperatie WindPowerNijmegen. Al deze leden kunnen vervolgens meedoen met het nieuwe zonnepark De Grift in Nijmegen-Noord. De campagne hiervoor zal medio mei starten.

Zonnepark De Grift

Zonnepark De Grift is het nieuwe project van coöperatie WindPowerNijmegen. Ruim duizend burgers van deze coöperatie hebben voorheen vier windmolens gerealiseerd naast de A15 in Nijmegen-Noord. De volgende stap is om een zonnepark met 17.000 zonnepanelen te realiseren onder deze molens. Tijdens windstille dagen kan dan toch energie worden opgewekt. Daarnaast kun je op deze manier de grond onder molens maximaal benutten. Om de zonnepanelen te realiseren wil de coöperatie nieuwe leden werven en zich ook gaan richten op een bredere doelgroep. Zo is het plan om een jongere generatie Nijmegenaren te betrekken bij dit project.

Op de hoogte blijven van zonnepark De Grift? Houd dan de website van zonnepark De Grift in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ideeën campagna zonnepark de grift
Wat zijn voor jou redenen om mee te doen met een zonnepark?
Waarom zou jij mee willen doen met een zonnepark in Nijmegen? Laat het hieronder weten in een reactie en we nemen het mee in de campagne!

Foto’s: Henny van Roomen Fotografie Nijmegen

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *