Eerste Meet Up Peperbus Energie druk bezocht

Op donderdag 30 januari zijn de eerste plannen voor Energiepark Oud-Dijk Zuid gepresenteerd. Dit gebeurde in Kulturhus De Borg in Babberich. De belangstelling was groot en daarmee was het een drukbezochte eerste Meet Up van Peperbus Energie. Zo’n 80 buurtbewoners uit Babberich, Didam Zuid en Groot Holthuizen kwamen luisteren en lieten hun mening horen over het idee voor een eigen energiepark.

Duurzame energie in eigen handen

Tijdens de avond werden verschillende onderwerpen besproken. Zoals de energietransitie en hoe burgers zelf het voortouw kunnen nemen, om te voorkomen dat overheden en grote bedrijven grote energieprojecten gaan ontwikkelen in hun achtertuin. Daarnaast werd een voorkeursmodel voor Energiepark Oud-Dijk Zuid gepresenteerd, dat is gebaseerd op de input van inwoners  uit het gebied. Ook werden de uiteenlopende vragen en reacties van buurtbewoners besproken.

Peter Loeters zorgde voor de muziek. LEEV Fotografie zorgde voor  een beeldverslag. Bekijk alle foto’s van deze avond op onze Facebookpagina. Binnenkort volgt op deze website een uitgebreider verslag van de avond, met meer informatie over de volgende stappen.

Excursie: Oud-Dijk Zuid meets Nijmegen

Meedoen met coƶperatie Peperbus Energie? Kijk dan op de projectpagina en maak kennis met de coƶperatie.

Wil je wel eens een energieproject van dichtbij bekijken? Meld je dan aan voor de excursie op 21 maart naar Windpark Nijmegen-Betuwe, een project in handen van burgers met vier windmolens en een toekomstig zonnepark. Kijk voor meer informatie bij onze agenda.

Een buurtbewoner van Energiepark Oud-Dijk Zuid stelt een vraag
Bezoekers bekijken de plannen van Energiepark Oud-Dijk Zuid op de interactieve Energietafel

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *