Duurzaam autodelen in gemeente Lingewaard

Tijdens de dag van duurzaamheid, op 10 oktober, is in Lingewaard een nieuw initiatief gelanceerd, namelijk: EVDeelauto. De deelauto is een initiatief van coöperatie Lingewaard Energie. Doel is om iedere inwoner van Lingewaard de mogelijkheid te bieden om elektrisch te rijden. Dit willen de initiatiefnemers bereiken door duurzame, elektrische deelauto’s aan te bieden.

Je kunt de elektrische deelauto uit Lingewaard reserveren met een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke app, tegen minimale kosten, op het moment dat je daar behoefte aan hebt. Zo kun je comfortabel en duurzaam je boodschappen doen, familie bezoeken of de kinderen naar de sportclub brengen.

Voor wie wordt de deelauto in Lingewaard?

Alle inwoners van Lingewaard die af en toe een auto nodig hebben, graag duurzaam, veilig en comfortabel willen rijden, maar zelf geen auto willen kopen of leasen.

Door gebruik te maken van een elektrische deelauto en te betalen voor gebruik in plaats van voor bezit, kun je gemiddeld 50% besparen op autokosten. Daarnaast zijn elektrische auto’s duurzamer in gebruik doordat ze geen CO2 uitstoten. Ook worden deelauto’s efficiënter gebruikt en bezetten ze minder parkeerplaatsen in je wijk of in de binnenstad.

Doe mee aan de enquête!

EVDeelauto heeft een enquête opgesteld om een beeld te krijgen van de wensen en verwachtingen van de inwoners van Lingewaard. Invullen duurt een kleine tien minuten. Vul de enquête in en vertel EVDeelauto’s welke wensen je hebt en op welke manier je gebruik zou willen maken van een elektrische deelauto. Je kunt de enquête op deze pagina vinden.

Op basis van de antwoorden stellen de initiatiefnemers het aanbod van elektrische deelauto’s samen, zodat verduurzaming binnen de gemeente Lingewaard weer een stap dichterbij komt!

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *