Om burgers te betrekken bij Energiepark Oud-Dijk Zuid in de gemeente Zevenaar is in juli 2019 de coöperatie Peperbus Energie opgericht. Iedereen met interesse voor het project kan lid worden. Leden van de coöperatie bepalen de inrichting en plannen voor het energiepark, kunnen meedenken over vormen van participatie en mee-investeren.

Belangstelling? Meld je aan via het formulier op deze pagina.

Hoezo Peperbus?

Wie kent ze niet: de kleine grijze transformatorhuisjes, die her en der in ons landschap verspreid staan. Ze vormen een belangrijk onderdeel van ons elektriciteitsnetwerk. De transformator in het huisje zet opgewekte elektriciteit, van bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen om van zogenaamde midden- naar laagspanning. Zo wordt de opgewekte elektriciteit (meestal 100 volt) geschikt gemaakt voor het gebruik in onze huizen (230 volt). Peperbus is een oud woord voor transformatorhuisje.

Doe mee

Interesse in coöperatie Peperbus Energie en de plannen voor Energiepark Oud-Dijk Zuid? Meld je via het formulier hiernaast aan, dan blijf je op de hoogte.

Op de foto: Eén van de twee eerste transformatorhuisjes (peperbussen) in de Liemers. Deze werd in 1914 geplaatst voor het postkantoor in Didam. De andere stond in Loil voor café Schaars.