Rijn en IJssel Energiecoöperatie

Rijn en IJssel Energiecoöperatie (REIJE) – opgericht in 2012 – stimuleert energiebesparing en productie van duurzame energie voor de gelijknamige regio. Het doel is om een streekproduct te maken van energie. Afkomstig uit windmolens, zonnepanelen, water en biomassa.

Projecten Rijn en IJssel Energiecoöperatie

Vanuit de coöperatieve gedachte zet REIJE diverse projecten op in de regio. Zoals windmolens aan de Koningspleij, energieloketten voor 9 gemeenten en een haalbaarheidsstudie voor energie uit water in Doesburg.

Daarnaast worden inwoners via campagnes uitgedaagd over te stappen op duurzame energie. En als zij stroom afnemen via Greenchoice, dan draagt deze energiemaatschappij een deel van deze winst hierover af aan de coöperatie.

Bedrijven en lokale duurzame energie

Ook bedrijven worden geprikkeld om over te gaan naar duurzame energie van eigen bodem. Onder andere door een coöperatiekaart waarbij particulieren geld lenen aan bedrijven en terug betaald krijgen in producten. Zo helpt Rijn en IJssel Energie zowel bedrijven als particulieren bij het maken van de overstap naar de energie van de toekomst.

Foto: Energiecoöperatie REIJE viert feest tijdens opening zonnepanelen zuivelboerderij IJsseloord