EnergieVoorVier in Beuningen

Gemeente Beuningen heeft als doel om in 2040 energieneutraal te zijn. De gemeenteraad heeft in 2017 een energievisie vastgesteld. Hierin is een aantal mogelijkheden beschreven die bijdragen aan een energieneutrale gemeente. De gemeente wil bewoners betrekken bij de ontwikkelingen, zeker als het gaat om grootschalige energieopwekking door zon en wind. Daarom hebben burgers uit Beuningen de energiecoöperatie EnergieVoorVier opgericht.

De coöperatie is van en voor inwoners van de vier dorpen in gemeente Beuningen. De coöperatie ondersteunt de lokale energietransitie en wil inwoners verenigen om samen duurzaam te ontwikkelen.

Eigenaarschap van EnergieVoorVier

EnergieVoorVier is betrokken bij de ontwikkeling van de grootschalige energieopwekking en wil 50% eigenaarschap voor de inwoners. De energiecoöperatie heeft als belangrijk doel om de lusten zoveel mogelijk in de eigen gemeenschap terecht te laten komen.

In gesprek

Om dit vorm te geven is de coöperatie in gesprek met belanghebbenden (gemeente, inwoners, omwonenden, grondeigenaren, projectontwikkelaars, gebiedsraad) over de ontwikkeling van grootschalige wind- en zonneprojecten binnen de gemeente.

Lid worden of meer weten over de Beuningse coöperatie? Kijk op www.energievoorvier.nl