Coöperatie De Buren van Bliek

In het Hart van de Waalsprong ligt een onontdekte bron. Een ruwe diamant die van de inwoners kan worden. Het gaat om het zonnedak op het parkeerhuis Bliek, midden in de wijk die op dit moment wordt gebouwd in Nijmegen Noord. Deze bron van energie kan bijdragen aan jarenlang woonplezier. Wiek-II ontwikkelt het project, samen met de buren van Bliek.

Blijf op de hoogte. Meld je aan via het formulier onderaan deze pagina.

Altijd goeie energie

Bliek is het begin van een nieuwe energievoorziening, die past bij een nieuwe wijk. Met de zonnepanelen op het parkeerhuis kan een groot deel van de woningen in de wijk van stroom worden voorzien. Op zonnige dagen gaat het teveel aan energie in een buurtbatterij. Zo zijn de wijkbewoners het hele jaar door verzekerd van genoeg stroom in huis. Ook als de zon niet schijnt. Lijkt je dat wat, energie uit je eigen wijk, dan sluit je een elektriciteitscontract af bij de Buren van Bliek.

Slim, slimmer, slimst

Maar Bliek heeft meer in petto. Door het verbruik van de bewoners goed te volgen, kan de energie steeds slimmer worden ingezet. Zo bepalen de inwoners straks zelf of en hoeveel stroom ze nodig hebben. Om hun lampen te laten branden, de mobiel op te laden, de elektrische fiets of om een wasje te draaien. Op elk gewenst moment van de dag. Of ze nou thuis zijn, op het werk, of onderweg: de Buren van Bliek gebruiken hun energie op het slimste tijdstip. Zo besparen ze energie én houden ze hun energierekening in de hand.

Regie voor bewoners

Inwoners van het Hart van de Waalsprong kunnen mede-eigenaar worden van de zonnepanelen, door lid te worden van de nieuwe wijkcoöperatie De Buren van Bliek. Elke buur krijgt groene stroom, direct van de bron in zijn of haar huis. De Buren van Bliek beslissen samen mee over de energieprijs. Zo houden zij grip op hun energierekening en weten ze zeker dat hun energie goed spul is: schoon, lokaal opgewekt, in lokale handen en slim gebruikt op het juiste moment. De Buren van Bliek – en niemand anders – hebben regie over hun eigen energie.

Volgende bewonersavond

Het plan voor de Buren van Bliek wordt nog verder uitgewerkt. Na een eerste presentatie op donderdag 23 juni zijn we op woensdag 7 september 2022 opnieuw te gast bij een bewonersavond voor de nieuwe inwoners van het Hart van de Waalsprong. Dan hoor je nog meer over het aanbod van de Buren van Bliek, het elektriciteitscontract en de nieuwe wijkcoöperatie.

Slimme buren kiezen slimme energie. Meld je aan!

Ga jij binnenkort in het Hart van de Waalsprong in Nijmegen wonen en heb je interesse in energie van De Buren van Bliek? Blijf op de hoogte, meld je aan.

Waarom meedoen?

  • Altijd zeker van 100% groene energie: uit jouw wijk, in jouw huis
  • Energie op het slimste moment, als het jou uitkomt
  • Samen met je buren ben je eigenaar van de zonnepanelen
  • Je beslist mee over de energieprijs en hebt de regie over jouw energie
  • Kortom, energie van De Buren van Bliek is slim, zeker en eigen

De Buren van Bliek

Ja, ik blijf graag op de hoogte
Lees in onze privacyverklaring hoe we omgaan met je persoonlijke gegevens.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.