De inwoners van Millingen krijgen begin maart een uitnodiging in de bus om mee te denken over het dorpszonnepark Millingse Zon van Wiek-II aan de Crumpsestraat. Via de website millingsezon.buurtpeil.nl kunnen de dorpsbewoners hun mening geven en ideeën inbrengen om Millingen van duurzame energie te voorzien.

Zonnepark Millingse Zon is door de gemeente Berg en Dal uitgekozen als proefproject om lokaal duurzame energie op te wekken. Wiek-II, ontwikkelaar van coöperatieve en duurzame energieprojecten in onze regio, ontwikkelt het park. Burgers Geven Energie helpt om de lokale omgeving zoveel mogelijk te betrekken. Buurtpeil wordt ingezet als één van de middelen om dat goed in te vullen.

Kansen voor dorp

Het zonnepark Millingse Zon komt aan de Crumpsestraat en beslaat ruim 5 hectare. Met zo´n 15.000 zonnepanelen is het park goed voor de duurzame stroomvoorziening van 1.300 huizen. Als het aan de initiatiefnemers ligt wordt het zonnepark meer dan dit technische verhaal. ´Het zonnepark biedt kansen voor het dorp en haar inwoners’, zegt Toine van Arendonk van Wiek-II. ‘Wij nodigen de Millingenaren uit om mee te denken hoe dat vorm kan krijgen. Kunnen we bij de zonnepanelen een recreatiegebied maken? Willen de inwoners van het dorp zelf eigenaar worden van de zonnepanelen, zodat ook de voordelen voor Millingen zijn? Welke ideeën zijn er in de gemeenschap en waar is draagvlak voor, dat willen we graag samen onderzoeken.’

Uitnodiging in de brievenbus

Het plan moet medio 2021 af zijn. Vanaf 1 maart 2021 is millingsezon.buurtpeil.nl online en kunnen Millingenaren hun ideeën inbrengen. Alle inwoners van Millingen krijgen een uitnodiging in de brievenbus, met een eigen code om in te loggen. Op de website wordt uitgelegd hoe deelnemers hun ideeën kunnen delen. Wie liever zijn mening laat horen tijdens een persoonlijke ontmoeting kan meedoen aan (online) bijeenkomsten. Houd millingsezon.buurtpeil.nl in de gaten voor de actuele agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *