Foto van het Energiecircus dat naar Wijchen komt op 17 juni

Het energiecircus van Burgers Geven Energie komt naar Wijchen. Met onze gasten gaan we op zoek naar kansen om lokaal onze eigen energie op te wekken. Wat zijn de mogelijkheden en welke plannen voor duurzame energieprojecten liggen op tafel? Wat betekent dit voor de inwoners van Wijchen? Hoe zorgen we dat burgers meeprofiteren? Kom ook en denk mee over hoe we Wijchen duurzamer maken.

Datum: maandag 17 juni, 20:00 uur.
Locatie: In het Energiecircus in de tuin van Museum Kasteel Wijchen.
Download programma

Programma

Gemeente Wijchen wil in 2040 energieneutraal zijn. De energietafel van Burgers Geven Energie laat zien wat hiervoor nodig is. Hoe wekken we met zon, wind en andere bronnen genoeg energie op? Hoe verwarmen we onze huizen in de toekomst en hoe laten we de straatlantaarns duurzaam branden? Ook kijken we naar de omringende dorpen.

Stamgasten

Aan de stamtafel vragen we duurzaamheidswethouder Titus Burgers hoe hij de gemeentelijke opgave wil gaan realiseren. Ook wethouders Piet de Klein van Beuningen en André Springveld van Druten nemen plaats in de circusarena. De wethouders duurzaamheid gaan met elkaar en het publiek in gesprek over kansen voor samenwerking in en buiten de gemeentegrenzen.

Rol van burgers

Speciale aandacht is er voor lokale energie-initiatieven. De komst van wind- en zonneparken heeft veel impact op de omgeving. Hoe krijgen burgers hierin een rol van betekenis? De initiatiefnemers van Wind in Wijchen vertellen over hun plan voor windmolens en zonnepanelen bij Bijsterhuizen. Hun ambitie is om, samen met burgers en lokale bedrijven, lokaal groene stroom op te wekken en tegen een gunstig tarief aan te bieden aan iedereen in Wijchen.

Energiecoöperatie Leur deelt haar ervaringen met collectieve zonnedaken. De coöperatie beheert inmiddels drie succesvolle projecten en streeft naar meer. Leden van Coöperatie EnergieVoorVier vertellen over hun initiatief in Beuningen. Pim de Ridder van Burgers Geven Energie gaat in op de kansen voor een eigen, lokale energievoorziening. Verder treden energie-ondernemers op in de piste, om hun plannen voor wind- en zonneparken in de regio uiteen te zetten.

Energiequiz

In de energiequiz peilen we hoe duurzaam de inwoners van Wijchen zijn. Verder zijn er interactieve belevingen. Beklim virtueel een windmolen en bekijk hoe de windmolens bij Bijsterhuizen er uit zien vanaf jouw huis. Aan de circusbar kun je tijdens en na het programma terecht voor een drankje, verzorgd door Zaal Verploegen
(cash afrekenen).

Meld je aan

Oeps! We konden je formulier niet vinden.