Illustratie van hoe het nieuwe energielandschap bij Nijmegen, met zonnepark de grift, eruit zou kunnen zien.

De uitzending helaas al weer geweest, maar terugkijken kan alijd.

Energiecoöperatie WPN en Burgers Geven Energie presenteren

Energie…watt? Het waarom, wat en hoe van de Energiehub
Donderdag 28 mei 20.00 – 21.00 uur

In onze uitzending over Zonnepark de Grift kwam het al aan bod: de energiehub. Dit is het innovatieve plan om op de Griftdijk energie uit wind en zon op te slaan en op een slimme manier naar het elektriciteitsnet te brengen. In onze tweede uitzending op 28 mei, wederom een co-productie van energiecoöperatie WPN en Burgers Geven Energie, vertellen we je er graag meer over. Tijdens de uitzending kun je online vragen stellen.

Waarom zouden we zo’n energiehub willen? Wat betekent het voor inwoners van de stad? Gespreksleider Ruud Schuurs gaat met onze gasten in op de ontwikkelingen op de energiemarkt, die op drift lijkt te zijn. Met de energiehub zijn we voorbereid op de toekomst. We kunnen dichtbij huis onze eigen energie opwekken én zelf gebruiken. Is dit de opmaat naar ons eigen, Nijmeegse energiebedrijf?

Programma 28 mei

20.00 uur: Welkom en toelichting op het plan
Ruud Schuurs en Pim de Ridder (directeur Wiek-II en bedenker van de Energiehub) in gesprek over het idee van de Energiehub.

20.10 uur: Schommelingen op de energiemarkt
Pim de Ridder en Jan Willem Dingen (directeur Hezelaer Energie) nemen ons mee in de ontwikkelingen op de energiemarkt. Onbalans op het net en wisselende energieprijzen vragen om een nieuwe aanpak.

20.20 uur: De Energiehub: het medicijn?
Jan Willem Dingen, Pim de Ridder en Huub ter Haar (iniator coöperatieve verbanden, Herstelcirkel in de wijk en bedenker Nijmeegse Nuts) kijken in de glazen bol. Wat is het antwoord op de toenemende onbalans op de energiemarkt en hoe ziet de toekomst op De Grift eruit?

20.30 uur: Kan het? Een virtueel uitstapje naar Schoon Schip en andere pilots.
Tom Westra en Stefan Kop (Spectral Smart Energy Solutions) nemen ons mee naar Schoon Schip in Amsterdam en een aantal andere voorbeelden uit de praktijk.

20.50 uur:  Gesprek met panelleden.
Met reactie van Abo Rassa (beoogd bestuurslid Energiecoöperatie WPN)

Installeren Zoom of Zoom via browser

Voor deze bijeenkomst gebruiken we het programma Zoom. Om mee te doen installeer je voor de bijeenkomst Zoom op je laptop, computer of Ipad. Dat gaat heel eenvoudig: ga naar Zoom.us en volg de stappen, te beginnen met het invullen van je geboortedatum. Hulp nodig bij het installeren? In de handleiding vind je de stappen voor het installeren van Zoom. Je kunt ook nog even testen of Zoom goed werkt. Daarna ben je klaar voor onze online ontmoeting.

Wil je Zoom niet installeren, dan kun je ook de browserversie van het programma gebruiken. Klik op de onderstaande link DEELNEMEN. Je wordt dan doorgeleid naar je internetbrowser. Daar kun je kiezen voor ‘start from your browser’. Klik op deze zin en Zoom start in je browser op. De kwaliteit in de browserversie van Zoom kan iets minder zijn dan wanneer je het programma download.

Deelnemen

Donderdag 28 mei klik je enkele minuten voor 20.00 uur op deze link: DEELNEMEN
Je wordt daarna doorgeleid naar een wachtscherm. De uitzending start automatisch om 20.00 uur.

Drieluik

Over de energiehub valt veel te vertellen. De uitzending op 28 mei is de eerste van drie waarin we dit onderwerp verder uitdiepen.

Houd voor de data en tijden onze sociale media en nieuwsbrief in de gaten.

Graag tot 28 mei!

Terugkijken

Onze uitzending gemist? Geen punt. Via onze ‘vlog’ pagina kun je eerdere uitzendingen terugkijken.